Economic

Trucuri pentru amenajarea inspirată a unei bucătării

Vrei să începi proiectul de amenajare a bucătăriei, dar înainte de a te apuca de treabă dorești să te asiguri că faci lucrurile în mod corect? Te felicităm pentru intenție și îți spunem că proiectarea mobilierului și a utilităților nu trebuie neapărat să fie extrem de complicată.

Este de ajuns să fii atent la mici detalii care pot face diferența dintre o bucătărie neinspirată și o bucătărie funcțională, ușor de utilizat, primitoare și, nu în ultimul rând, aspectuoasă.

Iată câteva elemente importante de care trebuie să ții cont atunci când îți amenajezi bucătăria!

1. Spațiul de trecere și raza de deschidere a diferitelor uși și sertare

Când își proiectează bucătăria, foarte multe persoane țin cont de spațiul dintre corpurile de mobilier, precum și de locul disponibil în încăpere, în general, după mobilare.

Cu toate acestea, este esențial să ții cont de faptul că bucătăria este o cameră dinamică, în care vor avea loc nenumărate mișcări și acțiuni. De aceea, nu trebuie să te raportezi doar la suprafața camerei, ci mai ales la spațiul disponibil pentru trecere, deschiderea dulapurilor, a sertarelor și a frigiderului.

Asigură-te că, atunci când sunt deschise simultan, diferitele uși și sertare nu se lovesc reciproc. De asemenea, asigură-te că prin bucătărie au loc de trecere cel puțin două persoane, în sensuri opuse, fără să se incomodeze una pe cealaltă.

2. Un loc special pentru luat masa

Multe persoane se axează pe mobilarea și utilarea bucătăriei cu tot strictul necesar, ba chiar mai mult. Cu toate acestea, destul de puține familii iau în calcul faptul că au nevoie și de o masă încăpătoare, cu suficiente scaune, pentru a servi micul dejun, prânzul și cina împreună.

Așadar, dacă vrei ca la finalul amenajărilor să obții o bucătărie funcțională și confortabilă pentru toată lumea, investește într-o masă spațioasă și așeaz-o într-un loc strategic, astfel încât servirea mesei să aibă loc într-un cadru intim și aerisit.

Poți opta pentru varianta clasică de masă și scaune sau poți vedea colțare pentru bucătărie de la Tamos, ce pot fi integrate cu ușurință în spațiul disponibil. Acestea din urmă vor crea o atmosferă intimă și familiară!

3. Importanța blatului de lucru

Fie că ești pasionat de gătit și faci asta zilnic, prepari mâncare doar de câteva ori pe săptămână sau chiar nu prea gătești deloc, trebuie să ții cont de importanța unui blat de lucru suficient de mare.

Acesta este esențial atunci când scoți tăvi sau recipiente grele din cuptor, golești mașina de spălat vase sau vrei să pregătești și să întinzi un aluat pentru o plăcintă. Chiar și dacă nu gătești lucruri complicate, avei avea nevoie de spațiu pentru a prepara un sandwich, o omletă sau o salată.

4. Așezarea strategică a obiectelor și a ustensilelor de bucătărie

Înainte să stabilești unde vei așeza dulapurile și sertarele, este esențial să gândești felul în care le vei folosi.

De exemplu, dacă aragazul se află în partea stângă a bucătăriei, o idee bună ar fi să păstrezi oalele și tăvile pentru cuptor în aceeași zonă. În mod similar, dacă locul în care prepari masa este în mijloc, pe blatul de lucru, păstrează vesela și tacâmurile în sertarele din dreptul acestei zone.

5. Alege o paletă cromatică pe gustul tău

Chiar dacă trendurile actuale spun, de exemplu, că nuanța momentului este verdele închis, nu cumpăra mobilier verde doar din acest motiv. Dacă preferi culorile calde și deschise, mergi cu încredere pe o variantă care te face să te simți confortabil.

Nu uita că bucătăria este un loc în care vei petrece destul de mult timp, așa că îți vei dori ca spațiul să te binedispună și să îți ofere o energie pozitivă de fiecare dată.

Acestea fiind spuse, înainte să începi amenajările, ține cont de recomandările de mai sus și vei obține o bucătărie fabuloasă, exact pe gustul tău!

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker