Economic

Criterii pentru alegerea unor rechizite de calitate

Din perspectiva unui profesor, alegerea unor rechizite pentru sala de clasă este întotdeauna interesantă (și un pic de dificilă). Dorești să găsești articole pe care nu numai că copiii adoră să le folosească, dar care sunt, de asemenea, educaționale și adecvate dezvoltării. În mod realist, nu fiecare articol pe care îl alegi pentru sala de clasă va fi un succes instantaneu pentru copiii în grija ta, dar selectarea articolelor potrivite poate avea un efect pozitiv asupra mediului general de învățare.

Există o varietate de factori pe care ar trebui să-i iei în considerare atunci când alegi rechizite pentru școlari, pe care aceștia să le folosească în procesul educațional – siguranța, costul și durabilitatea sunt doar trei exemple. Utilizează următoarea listă de criterii pentru alegerea rechizitelor destinate utilizării copiilor din diverse medii de învățare, care funcționează pentru a te asigura că alegi rechizite și articole sigure și atractive pentru a fi utilizate de elevi:

Rechizitele trebuie să fie atractive pentru copii și plăcute pentru ochi și atingere

Copiilor le plac culorile și obiectele care susțin jocul și învățarea multisenzorială. Elementele care îndeplinesc acest criteriu vor capta atenția copiilor și vor fi, de asemenea, un mare plus pentru aspectul și senzația clasei în general.

Articolele trebuie să mențină interesul copiilor

Odată ce articolele captează atenția copiilor, este de asemenea important ca acestea să poată menține interesul copiilor în timp. Este posibil ca articolele pe care le iei în calcul să fie jucate sau folosite o dată, iar apoi să fie ignorate? Sau vor fi probabil folosite continuu? Nu uita așadar să alegi elemente care sunt adecvate dezvoltării și care susțin învățarea copiilor.

Articolele trebuie să aibă utilizări multiple sau deschise

Utilizarea multiplă sau deschisă este o modalitate prin care articolele pot păstra interesul copiilor. Anumite scaune provenite de la o firmă celebră sunt exemple excelente de articole care pot fi utilizate în diferite moduri pentru a încuraja învățarea în clasă.

Rechizitele trebuie să fie robuste și durabile

Pentru a asigura o siguranță în clasă, rechizitele pe care le selectezi pentru copii trebuie să fie robuste și durabile. Articolele pe care le iei în considerare par slabe sau sunt făcute din material mai slab? Ele par să reziste la o utilizare relativ constantă? Prin urmare, fii atent la ce alegi!

Articolele trebuie să fie lavabile sau ușor de curățat

Accidentele și mizeriile până la urmă trebuie să se întâmple în clasă, astfel încât articolele care sunt lavabile și ușor de curățat îți vor face viața mai ușoară și vor fi, de asemenea, mai ușoare la buget, deoarece probabil că nu vor trebui înlocuite dacă se varsă ceva pe ele.

Rechizitele trebuie să aibă un design bun

Modul în care sunt concepute rechizitele va avea un impact asupra celorlalte criterii incluse în această listă. Dacă un articol nu are un design bun, acesta nu va capta sau păstra interesul copiilor sau nu va fi la fel de durabil sau util în clasă.

Rechizitele trebuie să fie realizate dintr-o manoperă de calitate

Articolele realizate dintr-o manoperă de calitate vor avea un design mai bun, vor fi mai durabile și vor fi mai sigure pentru copii, pe măsură ce explorează și învață în clasă.

Rechizitele trebuie să fie sigure pentru copii

Siguranța ar trebui să fie de maximă îngrijorare atunci când alegi articole pentru copii. Asigură-te că rechizitele pe care le iei în considerare sunt adecvate din punct de vedere al dezvoltării pentru grupa de vârstă pe care o ai în grijă și nu sunt realizate folosind materiale sau vopseluri care ar putea dăuna copiilor.

Articolele trebuie să fie rentabile

Articolele care îndeplinesc majoritatea sau toate criteriile incluse în această listă vor fi probabil mai scumpe decât omoloagele lor. Amintește-ți că a plăti puțin mai mult pentru articolele de calitate poate fi mai rentabil pe termen lung decât achiziționarea articolelor mai ieftine, care nu vor fi la fel de utile și vor trebui probabil înlocuite mai devreme decât mai târziu.

Fie că ești un profesor din primul an care alege rechizite pentru noul său loc de predare sau un profesor veteran care caută câteva elemente noi pentru a-și spori clasa, există o multitudine de rechizite pentru elevi de o înaltă calitate care pot promova învățarea elevilor și care te vor ajuta să îți pui în practică ideile și metodele pedagogice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!