Economic

Tot ce trebuie sa stii atunci cand alegi parchet cu incalzire in pardoseala

Tehnologia a evoluat considerabil in ultimul deceniu si acest lucru a condus la aparitia a numeroase produse inovative menite sa ne imbunatateasca viata. Printre acestea se numara si variantele de parchet cu incalzire in pardoseala de la Adfin. Scopul lor principal este de a sigura confort termic constant tocmai prin sistemul de functionare. Vei gasi nenumarate astfel de modele de podea moderna si pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie in raport cu nevoile tale, trebuie sa tii cont de cateva recomandari generale.

Studiaza atent tipurile de parchet peste incalzire in pardoseala

Cand esti pe punctul de a face o asemenea investitie, trebuie sa ai in vedere toate detaliile care ti-ar putea influenta decizia. Alegerea parchetului cu incalzire in pardoseala ideal se va face in functie de camera in care alegi sa il amplasezi, dimensiunile acesteia, tipul de sistem termic de care dispui si multi alti factori similari. Pentru ca nu toate variantele de lemn si de podele permit instalarea acestuia, trebuie sa te orientezi strict catre variantele potrivite in acest sens:

Parchet laminat

Cea mai ieftina varianta disponibila pe piata, parchetul laminat vine si cu alte avantaje. Expus la temperaturi inalte, nu este predispus la modificari de nuanta sau textura, fiind totodata si cel mai rezistent din categoria parchetului cu incalzire in pardoseala.

Parchet dublu stratificat

Cu o treapta mai sus pe scara elegantei si rafinamentului, modelele dublu stratificate vin cu cateva recomandari de utilizare, temperaturile maxime fiind reglementate in functie de materialele din care sunt realizate straturile. Cu toate acestea, este foarte rezistent in timp si face fata cu brio uzurii repetate la care ar putea fi expus.

Parchet triplu stratificat

O varianta din gama de lux, parchetul triplu stratificat permite instalarea unui sistem de climatizare, insa doar intre anumiti parametri. Dispune de o capacitate ridicata de transfer termic, cu un coeficient de aproximativ 0,10 m2k/w, insa temperaturile nu trebuie sa depaseasca pragul maxim recomandat de producator. In schimb, aduce in plus un aspect mult mai placut si elegant, durata de viata a lemnului este mult mai ridicata, fiind unul dintre cele mai calitative modele existente pe piata.

Din lemn masiv

Desi poate ca nu te asteptai, si lemnul masiv prezinta putere de transfer termic, insa putin mai redusa. Desi face parte din categoria premium de podea, acest model este compatibil cu un astfel de sistem, atat timp cat esenta lemnoasa este de duritate mare. Cu toate acestea, prezinta mai multe contraindicatii decat celelalte variante.

Nu neglija aspectul estetic

Desi vei tinde sa te concentrezi mai mult pe aspectele practice, ai totusi in vedere si cateva detalii generale de decor interior. Fiind o investitie de mare amploare si de lunga durata, trebuie sa te asiguri ca parchetul cu incalzire in pardoseala se potriveste perfect cu toate celelalte elemente din camera vizata. Fii atent la nuanta, la model si tipul de imbinare, in asa fel incat sa se combine armonios cu decorul si atmosfera casei tale.

Calculeaza atent raportul costuri-beneficii

In ceea ce priveste preturile la parchet cu incalzire in pardoseala, lucrurile pot deveni complicate daca nu beneficiezi de ajutor specializat. Pentru a avea garantia ca faci cea mai avantajoasa alegere atat din punct de vedere financiar, cat si al calitatii, este recomandat sa apelezi la serviciul nostru de consultanta online. Profesionistii din echipa Adfin te vor indruma catre variante care sa indeplineasca toate criteriile de selectie, fara sa fii nevoit sa investesti sume foarte mari in aceasta directie. Asadar te vei putea bucura de produsul ideal pentru nevoile tale, in schimbul unui pret complet justificat de calitatea oferita.

 

Articole similare