Administrație

Toma şi Neagu, angajament comun pentru dezvoltarea Buzăului în următorii patru ani

Primarul Constantin Toma şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, au semnat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în parcul din spatele Palatului Comunal, un angajament comun, un document în şapte puncte pe care cei doi au promis, în faţa buzoienilor, să le ducă la îndeplinire în cazul în care pe 27 septembrie vor fi realeşi în funcţiile pe care le ocupă în prezent.

„Este vorba de şapte proiecte pe care ne angajăm, sub semnătură, să le ducem la capăt. Separat de aceste programe, munici­piul Buzău are în jur de 40 de proiecte pentru următoarea perioadă, pe care vi le vom aduce la cunoştinţă”, a spus primarul Constantin Toma, care a dat citire documentului asumat de conducă­torii celor două unităţi administrativ-teritoriale.

Astfel, Toma şi Neagu se angajează ca, în următorii patru ani, să pună la punct cel puţin cele şapte proiecte, care constau în realizarea unui centru en gros pentru produse ­agroa­limentare şi meşteşugă­reşti, având ca furnizori gospodăriile şi minifermele din toate localităţile jude­ţului Buzău (colectare, ambalare, prelucrare şi va­lorificare); cooptarea Consiliului Judeţean ca membru în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transport şi ca acţionar în TRANS BUS SA, pentru dezvoltarea transportului în comun în tot judeţul Buzău; implicarea Consiliului Jude­ţean, alături de Primăria Buzău, pentru realizarea zonei metropolitane Buzău; Buzăul turistic – integrarea într-un plan comun de dezvoltare a tuturor obiectivelor turistice la nivel judeţean, având ca pol principal municipiul Buzău; înfiinţarea Teatrului de Artă Buzău, teatru de repertoriu; cooperarea pentru integrarea meşterilor şi artiş­tilor populari din judeţul Buzău în procesele de educaţie şi regenerare a Buzăului prin cultură populară şi tradiţii; susţinerea în comun a echipei SCM Gloria Buzău pentru evoluţia în Liga I de fotbal.

„După o serie de analize pertinente, credem noi că a venit momentul să facem proiecte comune, care să ducă efectiv la o dezvoltare armonioasă atât pentru municipiu cât şi pentru judeţul Buzău. Au trecut patru ani de când am primit încrederea cetă­ţenilor, nu a fost un mandat uşor, dar cred că se văd anumite realizări atât la Primărie, cât şi la Consiliul Judeţean. Dacă vom primi girul cetă­ţenilor pentru încă patru ani de zile avem astfel de proiecte în sprijinul locuitorilor pentru că, fără investiţii comune, nu vom reuşi să facem un judeţ ancorat în anii 2020”, a spus, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

Evenimentul de vineri vine după o săptămână de la şedinţa Biroului Executiv  Judeţean al Partidului Social Democrat, desfăşu­rată on-line, consacrată validării candidaţilor PSD Buzău la alegerile locale din 27 septembrie, pe parcursul căreia primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale, a anunţat că nu îl susţine pe preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, pentru un nou mandat în fruntea acestei instituţii. În schimb, Toma a anunţat că l-ar dori drept candidat la şefia Consiliului Judeţean pe senatorul Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al organizaţiei centrale a Partidului Social Democrat. Toma a invocat, în special, atitudinea permanent ostilă a lui Neagu faţă de municipiul Buzău în timpul disputei cu conducerea Companiei de Apă pe vremea când aceasta era asigurată de Ionel Tescaru.

Un comentariu

  1. electorale. au facut sedinta la consiliul judetean sa cheltuie repede banii din excedent ca sa nu ramana in caz ca ajung altii in functii … toti o apa si un pamant.

Articole similare