Opinii

To be continued

Nici nu a trecut o săptă­mână în care campania de vaccinare duduie mai ceva precum economia din halucinațiile premierului Cîțu, că autoritățile au cam început să se bată cu pumnul în piept cu marile succese ale acesteia. OK, să nu fim cârcotași, este minunat că se întâmplă așa!

Dar este ignorat cu desăvârșire un aspect, care nu poate fi relevat decât în urma unei analize profesioniste: câți dintre cei care, în aceste zile, stau la cozi interminabile pentru a primi prima doză de ser, o fac din convingere? Eu cred că mult prea puțini. Sunt convins că majoritatea celor care se vaccinează acum, în al unsprezecelea – după unii în al treisprezecelea! – ceas, o fac pentru a putea zburda ­nes­tingheriți prin malluri și pe la sălile de fitness. Sau, în egală măsură, de frica unor restricții suplimentare care le-ar putea afecta locul de muncă.

Dacă lucrurile stau într-a­devăr așa, haideți să ne gândim puțin la tanti Vasilica de la Glodeanu Sărat. Căreia, vă jur!, numai gândul la mall nu-i este. Care doarme liniștită că poate merge nestingherită la biserică, să-l asculte pe părintele vorbind despre blestematele de cipuri și antene. Și care arde într-o zi de muncă la câmp de zece ori mai multe calorii decât o pitzi într-o săptămână de sală. Și al cărei om, nea Gheorghe, poate bea liniștit o dușcă pe caiet la chioșcul așa-zis alimentar, unde se vinde și câte o cinzeacă la bo­tul calului. Ei, ce ne facem cu tanti Vasilica, eroina noastră, pe care restricțiile prezente nu o afectează în niciun fel? Dar care, la o adică, poate fi darnică dacă vine vorba de împărțit co­vizi în stânga și în dreapta, dacă a avut ghinionul să stea la biserică lângă un domn antivaccinist de la oraș, care a ve­nit să-și pomenească părinții adormiți întru Domnul.

La ea nu se gândește nimeni! Mă tem că nimănui nu-i arde să se procupe de soarta ei. Cei care ar trebui să facă acest lucru sunt prea prinși în număratul proaspeților vaccinați de la oraș (a propos, nu am mai auzit niciun cuvânt despre benefiile boosterului!). Și să umble la statistici astfel încât sărbătorile de iarnă să ne prindă relaxați, gata să întâmpinăm valul cinci.

Vorba unei tinere colege de redacție și de spațiu redacțio­nal consacrat aruncării cu părerea: to be continued.

Un comentariu

  1. Sa fim seriosi!
    Oricat s-ar preocupa un guvern sa atraga romanii la vaccinare, nu va reusi decat cu metode punitive, sau restrictive!
    Asta este cheia succesului pt Romania.

Articole similare