Cultură

Teatrul „G. Ciprian” lansează două canale de informare pe Telegram 

Nevoiţi încă să suspende spectacolele, reprezentanţii Teatrului „G. Ciprian” caută modalităţi de a menţine legătura cu publicul. Astfel, teatrul buzoian lansează două canale de informare pe Telegram, o aplicaţie care funcţionează asemănător cu WhatsApp, dar oferă mai multe posibilităţi de interacţiune.

Primul canal, intitulat „Teatrul George Ciprian Buzău”, este dedicat ­pu­blicului general şi este vizibil pentru oricine. Al doilea canal, rezervat programului Teatrul – Vector în educaţie, este destinat doar elevilor de liceu. Informaţiile din acest grup vor fi private, vizibile doar pentru membri, pentru a-i încuraja să îşi exprime opiniile într-un cadru sigur.

„Programul Teatrul – vector în educaţie al Teatrului <George Ciprian> îşi pro­pune să le ofere copiilor şi adolescenţilor un spaţiu de creaţie teatrală şi joc educativ. Programul include momentan două proiecte, dar vor urma şi altele. Primul proiect este <Viaţa s-a mutat pe Internet>, un concurs de poveşti şi desene inspirate de criza COVID-19. Concursul s-a dovedit foarte popular printre cei tineri. Al doilea proiect se referă la atelierele DramaZOOM care au ca scop familiarizarea elevilor cu textele din programa şcolară într-o manieră jucăuşă. Elevii vor (re)descoperi textele din perspectiva oamenilor de teatru, ghidaţi de Bianca Trifan, dramaturg, şi de Ştefan Pavel, actor”, se arată în comunicatul Teatrului „G. Ciprian”.

Canalul Teatrul – vector în educaţie li se adresează elevilor de liceu din Buzău şi nu numai, având în vedere că activităţile Teatrului „G. Ciprian” sunt deschise pentru elevii de pretutindeni.

Canalul Telegram pentru adolescenţi va avea un dublu rol: va fi o sursă de informare despre activităţile teatrului şi va funcţiona ca platformă de consultare democratică.

„Elevii ne pot contacta prin mesaje oricând au întrebări”

„Atunci când vom dori să lansăm un proiect dedicat adolescenţilor, o să creăm un grup de discuţii sau un sondaj pe Telegram pentru a afla părerea lor. La rândul lor, elevii ne pot contacta prin mesaje pe Telegram oricând au întrebări, observaţii sau propuneri legate de teatru. Aplicaţia are res­tricţii de vârstă (ca majoritatea aplicaţiilor sociale, de altfel). Liceenii care nu au împlinit încă 16 ani pot folosi contul de Telegram al unui părinte pentru a participa la discuţiile şi sondajele noastre, cu rugămintea ca toată comunicarea de pe platformă să reflecte părerea adolescenţilor!”, se mai arată în comunicatul teatrului buzoian.

Aplicaţia Telegram ­fun­c­ţio­nează asemănător cu WhatsApp, prin intermediul unui cont asociat numărului de telefon, dar oferă mai multe posibilităţi de interacţiune. Setările de confidenţialitate sunt mai robuste, astfel încât utilizatorii îşi pot face numărul de telefon invizibil pentru persoanele care nu se află deja în lista lor de contacte. Canalul de Te­legram funcţionează asemă­nător unui grup pe WhatsApp, cu deosebirea că doar Teatrul „George Ciprian” va putea posta mesaje. Avantajul unui canal Telegram este posibilitatea de a des­chide grupuri de discuţii pe teme punctuale (participanţii pot trimite mesaje doar în cadrul acestor grupuri) şi de a crea sondaje rapide pentru a consulta publicul pe diverse teme.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker