joi, 02 iulie 2020

Primul inculpat pentru ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, trimis în faţa instanţei de procurorii buzoieni

Procurorii buzoieni au trimis în faţa judecătorilor primul inculpat pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Este vorba despre un bărbat din satul Izvorul Dulce, comuna Merei, care a fost cercetat de procurori după ce, suspect fiind de infecţie cu coronavirus, a fugit, pe 10 aprilie, din izolatorul aflat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă. La scurt timp s-a dat dat alarma, iar în căutarea lui au plecat echipe de poliţişti şi jandarmi. După câteva ore, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit în extravilanul comunei Merei, îndreptându-se către casă. Bărbatul fusese testat pentru COVID 19, însă nu primise rezultatul.

Viorel G. era contact direct al fiului său revenit din Franţa şi se aflase în izolare la domiciliu până pe 28 martie. În data de 9 aprilie a făcut febră, având şi alte simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus, motiv pentru care a sunat la 112, fiind preluat cu ambulanţa şi izolat în modulul special amenajat lângă UPU. A fost testat pentru COVID 19, însă a doua zi a plecat din spital.

Pe numele său a fost ­des­chis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, care a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

,,La data de 11.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de <Zădărnicirea combaterii bolilor>, prev. de art. 352 alin. 1 Cod penal, reţinându-se faptul că, la data de 10.04.2020, în jurul orelor 13.20, o persoană – suspectată ca fiind infectată cu virusul COVID 19 – a părăsit spaţiul care este special amenajat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde se afla internată, la acea dată.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus administrarea cu cele­ritate a probelor necesare lămu­ririi tuturor aspectelor”, a anunţat, la acel moment, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Procurorii buzoieni au avut în instrumentare 16 dosare deschise pentru ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, însă unele dintre ele au fost închise.

loading...
error: Content is protected !!