Acasă Monden „Tăticul” dozatoarelor TEC: „România nu se vede bine. Lumea nu vorbește de adevărata problemă”

„Tăticul” dozatoarelor TEC: „România nu se vede bine. Lumea nu vorbește de adevărata problemă”

1
„Tăticul” dozatoarelor TEC: „România nu se vede bine. Lumea nu vorbește de adevărata problemă”

• Buzoianul Cornel Tăbăcaru susține că norocul acestei țări îl reprezintă românii plecați în străinătate

Nu s-ar mai întoarce în România din mai multe motive, dar nu vrea să  spună care sunt acestea, pentru că ar fi lipsit de patriotism. Însă părerea generală a unuia dintre cei mai bogați români este că țara lui natală ,,se vede un pic prin ceață”  în ultimii ani, din cauza celor care continuă să plece să muncească în străinătate pe un salariu decent pentru că nu își găsesc confortul financiar în țară.

Buzoianul Cornel Tăbă­caru a declarat recent, la o emisiune TV, că este deza­măgit că ,,lumea nu vorbeș­te despre adevărată ­pro­blemă a României. Atunci când îți pleacă din țară patru-cinci milioane de oameni, n-ai șomaj. Noroc pentru guvernanții ăștia, că acele milioane de oameni au plecat în afară și trimit bani familiilor. Dacă nu erau ajutoarele astea, era jale. Politicienii noștri o ard pe succesuri și pe tot felul de rahaturi, pentru că responsabilitatea lor este puternic diminuată exact de ajutorul pe care îl dăm noi, cei din afară. Fiecare familie are pe cineva care îi trimite bani din străină­tate”, a declarat Tăbăcaru în emisiunea ,,HaiHui în doi”.

Omul de afaceri născut în Buzău este stabilit din anul 2000 în Costa Rica și a acordat acest interviu realizatorilor Andreia și Ionuț, care au fost invitați să vină chiar în casa unde locuiește buzoianul, ocazie cu care au prezentat în emisiune cum arată o zi din viața lui Cornel. Apartamentul său este destul de mare, cu o vedere specta­culoasă, la ocean. Imobilul are cinci dormitoare, cu baie în fiecare cameră, un living spațios, ca și bucătăria, de altfel. Nu lipsește nici terasa, care este locul de relaxare al afaceristului.

„Eu știu de acasă că trebuie să te culci devreme, că să te scoli devreme. Mă trezesc la ora șase-șapte, cobor pe plajă pentru nevoile câinilor. Apoi mă ocup de tabieturile mele mini-sportive. După care urmează castronul meu cu fructe, cafeaua, telefoanele cu România, acolo unde am eu niște responsabilități. Apoi, dacă am chef, stau două ore pe plajă sau în balcon. Seara, și eu, și cățeii o lălăim pe balcon. Rar ies la câte un restaurant, nu neapărat din pricina Covi­dului, dar nu-mi place. Cel mai bine mănânc acasă”, a detaliat Cornel.

Afaceristul buzoian a plecat în Canada în 1990, dar s-a întors ime­diat în țară și a deschis o firmă prin care a adus în România dozatoarele TEC. A fost o nebunie, pe unii i-a făcut ­mi­lionari, cei care aveau doar un dozator au adunat atât de mulți bani încât, după aceea, și-au ­des­chis propriile afaceri de anvergură. Ulterior, Tăbăcaru a aflat de la un prieten care și-a deschis o firmă în Costa Rica că acolo taxele sunt 10%. ,,Am venit încoace, am deschis o firmuliță, mi-am închiriat un apartament aici și de atunci sunt costarican. Dar eu sunt obligat să locuiesc în Canada cel puțin șase luni pe an, ca să îmi păstrez drepturile”, a mai declarat Cornel Tăbăcaru pentru Andreia și Ionuț.

Reamintim că milio­narul Cornel Tăbăcaru a absolvit Liceul ,,Mihai ­Eminescu”, a locuit în Canada și în Statele Unite, acum fiind stabilit în Costa Rica. Buzoianul s-a născut într-o familie modestă, a absolvit apoi Dreptul în 1974 și a plecat din România la un an după Revoluție. În țară a lucrat în turism, după care a emigrat în Canada. Averea a făcut-o din diverse afaceri, iar în România a adus celebrele sucuri TEC, cu care a făcut furori în anii ‘90.

1 COMENTARIU

  1. Ce sa povestim, toti romanii au pe cineva afara care ii finanteaza ! Eu spun că nea Tabacaru a adus cancerul in tara, dandu-le românilor sa bea ,,celebrele” prafuri dizolvate in apa. Ce usor este sa-ti dai cu parerea despre o țară în care nu ai mai călcat de la revoluție. Noi cetatenii , care muncim in Romania, va umplem de ,,respect” cand o sa va vedem, în semn de ,,recunostinta”.

Comments are closed.