Economic

Soluții practice pentru a scăpa de părul de animale

Orice proprietar de animale cunoaște că, pe lângă atașamentul și dragostea zilnică oferită patrupedelor preferate, există diferite necesități și sacrificii corespunzătoare acestei frumoase pasiuni. Una dintre ele este și grija pentru părul lăsat de animalele de companie în spațiile unde ele de obicei locuiesc. Pentru că  părul este o mare parte a problemei atunci când ai un animal de casă. Indiferent de cât de mult te-ai îngriji sau ai spăla câinele, în casa ta va exista întotdeauna păr, ceea ce poate aduce neplăceri nu numai de ordin estetic ci și din punct de vedere al sănătății tale. Ca orice proprietar de animal de companie știi cu siguranță că părul lui tinde să ajungă peste tot în casă. Îl vei găsi pe toată podeaua, pe haine, pe mobilier și chiar în mâncare!

Din fericire există mai multe moduri și metode pentru a elimina sau reduce substanțial cantitatea de păr pe care animalul tău de companiei îl elimină în casa în care locuiești. Îți voi prezenta în cele ce urmează cele mai la îndemână cât și cele mai eficiente metode practice pentru a scăpa de părul animalului de companie din locuință.  

Folosește bicarbonatul de sodiu

Orice gospodărie deține într-un loc special în dulap punga cu bicarbonat de sodiu. Aceasta îți va fi necesară cu atât mai mult cu cât ești un proprietar de animale. Înainte de orice operațiune este indicat, pentru a slăbi prezența și aderența părului pe carpeta sau covorul tău va fi necesar să presari sau să stropești cu bicarbonat de sodiu aceste suprafețe. Acest fapt mai are avantajul în plus de a-ți dezodoriza covoarele de mirosul neplăcut al părului sau al animalului. Va trebui să lași bicarbonatul să acționeze timp de 15 minute sau, dacă poți, chiar puțin mai mult. În acest răstimp el va ajuta atât la îndepărtarea mirosului neplăcut, cât și la îndepărtarea fizică a părului. Această îndepărtare fizică va trebui efectuată insistând în mod suplimentar pe extremități (margini și colțuri) care de obicei sunt mai întunecate și indică o acumulare accentuată de păr.

Alege un aspirator special conceput pentru părul de animale

În general aspiratoarele nu sunt concepute pentru părul de animale. Există însă soluții pe piață, chiar dacă mai rare, pentru care se care merită să investești. Acestea dispun de anumite dispozitive speciale, cum ar fi o perie rotativă dedicată sau instrumente pentru colțuri și margini care fac ca procesul de curățare a părului sa fie mai puțin împovărător. Există însă și neajunsuri ale acestei metode, pentru ca ea este direcționată aproape exclusiv suprafețelor mochetate sau mobilierului tapițat, așadar nu pardoselilor dure, acolo unde părul se poate și împrăștia.

Utilizează rulourile pentru scame pe mobilier, haine și covoare

Acest mod de a strânge părul animalului de companiei este unul mai „soft”, deoarece el nu are o eficiență sporită decât dacă este folosit în combinație cu altă metodă de curățare în prealabil a cantităților mari de păr. Folosirea acestor role devine obligatorie dacă îți dorești o curățare accentuată. Rolele de scame scot tocmai acele fire de păr care pur și simplu rămân lipite de textura materialului, și nu este vorba aici numai de texturile hainelor, aceste particule de păr lipindu-se acum de ruloul lipicios, asigurând o curățare în profunzime.

Apelează la mături speciale și perii pentru pieptănat animalele

Un alt mod de a aduna părul animalelor mai comod și la îndemână comparativ cu utilizarea mai dificilă a aspiratorului, prin urmare mai frecventă și deci mai eficientă, este folosirea manuală a unor instrumente de zi cu zi. O mătură de cauciuc este în special eficientă pentru strângerea părului de câine, puțin mai gros și mai ferm. Aceasta poate acționa ca un magnet, adunând părul de câine de pe podelele dure dar și de pe cele mochetate. De asemenea, o altă metodă eficientă de a scăpa de părul de câine este curățarea acestuia de pe corp cu perii pentru pieptănat câinii. Adaptate după tipul și lungimea blănii dar și în funcție de activitatea pe care dorim să o realizăm, aceste perii se dovedesc extrem de eficiente și te ajută enorm în a nu mai acumula părul pe pardoseli, mobilier sau alte suprafețe ale casei. În același timp asigură câinelui tău o blană frumoasă cât și o piele sănătoasă.

Nu uita de racleta de ferestre, spray-ul anti-static sau cârpa din microfibră

Alte câteva instrumente care și-au dovedit eficiența în colectarea părului de animal din casă pot fi racleta de ferestre, spray-ul anti-static sau cârpa din microfibră. Racleta de ferestre poate fi utilizată foarte ușor și rapid pentru strângerea eficientă a cantităților mari de păr, mai ales de pe suprafețele mochetate. Spray-ul anti-static te ajută cu succes la eliminarea încărcăturii electrice, aceea care se face responsabilă pentru lipirea părului pe textura diferitelor suprafețe. Folosindu-l, poți aduna părul de animal fără mare greutate. În cazul suprafețelor lucioase și dure, de un mare folos se dovedește a fi cârpa din microfibră care, udată opțional cu apă înainte, cu ajutorul micilor „cârlige” pe care le are în compoziție poate aduna fire de păr existente atât pe suprafața mobilierului cât și părul existent în rosturile podelelor din lemn de esență tare.

Utilizează oricare din aceste metode și instrumente de curățat, separat sau în diferite combinații, iar problema părului animalelor de companie nu va mai reprezenta o amenințare pentru curățenia casei tale, sau pentru propria ta sănătate. 

Articole similare