Economic

Echipamente profesionale pentru garaje mereu pregatite!

Nu toate garajele auto beneficiaza de puterea unui elevator auto si a echipamentelor de vulcanizare, insa antreprenorii care au investit in astfel de utilaje se bucura cu siguranta de mai multi clienti. Cuvantul hebebühne din limba germana inseamana fix elevator auto si paote fi folosit pentru a gasi continut relevant pe motoarele de cautare.

Elevatorul auto este actionat electrohidraulic (in majoritatea cazurilor). In general este compus dintr-o platforma galvanizata si ondulata, cilindri hidraulici si o punte antiderapanta.

In prezent, pe piata exista mai multe tipuri de elevatoare auto. Acestea pot ridica sarcini de pana la patru tone, fiind potrivite pentru autoturisme, SUV-uri sau camionete. De asemenea, exista si elevatoare auto hidraulice pentru motociclete.

Dispun de o unitate de control de la care este activata ridicarea sau coborarea platformei si de sisteme de securitate. Pentru a putea instala un elevator auto intr-un mod corespunzaror, trebuie sa tii cont de spatiul pe care il ai in garaj. Trebuie sa ai in vedere inaltimea maxima de ridicare a platformei si latimea.

Pentru a-ti face o idee, unele elevatoare auto au o inaltime totala de 3.500 mm, o latime totala de 2.560 mm si o platforma de 4.165 mm lungime. Si mai presus de toate trebuie sa tii cont de greutatea maxima capabila sa o suporte elevatorul in raport cu vehiculul pe care vrei sa-l ridici.

Un alt lucru important are legatura cu fixarea elevatorului pe sol. Podeaua trebuie sa nu fie denivelata. De asemenea, trebuie sa ai grija daca exista beci sub garaj sau este amplasat la un etaj superior. Din acest motiv, este important sa ceri permisiunea expertilor si sa obtii autorizatiile necesare montarii unui astfel de echipament. Platforma elevatoarelor (structura care sustine, pe langa greutatea proprie, si greutatea altor sarcini) este de obicei conceputa pentru a suporta o greutate mare, dar este important sa te asiguri ca asa este.

Greutatea neta a unor echipamente de ridicare este de aproximativ 830 kg (si la aceasta se adauga si greutatea vehiculului in sine).

De asemenea, este necesar ca in garaj sa existe o priza electrica de 220V, deoarece sistemul hidraulic nu functioneaza in lipsa unei surse de energie electrica.

Unii furnizori recomanda amplasarea unui intrerupator prevazut cu protectie contra eventualelor socuri electrice. Investind in echipamente vulcanizare si intr-un elevator auto poti atrage mai multi clienti!

Articole similare