Politic

Social-democrații buzoieni îl acuză pe prefect că a început prigoana primarilor și a firmelor apropiate PSD

Social-democrații buzoieni sunt pregătiți pentru campania electorală care va începe pe 5 noiembrie, spune senatorul Lucian Romașcanu, care susține că PSD nu dorește cu orice preț am#narea ale­gerilor; el a declarat joi, la o conferință de presă, că o decizie legată de data scrutinului pentru alegerea Parlamentului ar trebui fie luată în urma unei necesare dezbateri în care ultimul cuvânt trebuie să-l aibă specialiștii, nu politicienii.

„PSD nu vrea amânarea alegerilor, ci vrea o întâlnire cu toată lumea, cu toate forțele politice, cu președintele României și cu specialiști pentru a decide când este bine să facem aceste alegeri. Dorința noastră era ca Parlamentul să decidă, pentru că acolo este reprezentată voința românilor integral și așa este normal și legitim. În Senat, PSD avea majoritatea, dar în buna tradiție a negoțului politic românesc, un alt parlamentar PSD a fost convins să nu se prezinte la serviciu și astfel suntem cu lucrările Senatului suspendate. PSD a încercat, dreapta unită nu a venit la serviciu, dar probabil salariu și-l vor lua”, a spus senatorul Lucian Romașcanu.

El susține că social-demo­crații sunt pregătiți de confruntarea electorală: „Nu suntem în niciun caz deranjați politic de data alegerilor, suntem singurul partid care am prezentat un program politic pe cele mai importante capitole, drept dovadă că suntem pregătiți să preluăm guvernarea și suntem pregătiți de alegeri; aceasta în contrast cu ceilalți contracandidați și un alt lucru grav: PNL nu vine cu Legea Bugetului în Parlament și aflăm că vor să îl dezbată cu viitorul Parlament și cu viitorul Guvern”, a mai declarat senatorul social-democrat.

Toma: „Gruparea din jurul lui Adrian Mocanu nu a reușit decât să murdărească și județul și orașul”

În ceea ce privește campania locală, Romașcanu spune că aceasta se va baza pe prezentarea realizărilor PSD în perioada cât s-a aflat la guvernare, dar social-de­mocrații nu vor rămâne pasivi față de ceea ce se este în neregulă pe plan național sau local, așa cum ar fi anumite acțiuni ale prefectului Le­onard Dimian, căruia i-a și transmis să se ocupe exclusiv de administrație și să lase de-o parte lupta politică.

„Solicit prefectului de Buzău să se abțină de la orice acțiune ce duce în sfera politică. Vom fi foarte atenți la orice abuzuri, la orice încercări de racolare de primari, iar lucrurile nu vor rămâne așa și ne vom adresa instanței. Îi cerem prefectului să se ocupe cu ceea ce are de făcut și să lase acțiunea politică în seama partidelor. Au început telefoanele către primari, au început controale care duc spre o zonă dincolo de normal. Nu cred că e cazul să avem amenzi de câte trei-patru-cinci ori pe săptămână pentru agenți economici care aparent au o orientare politică neplăcută prefectului”, a spus Lucian Romașcanu. Acesta a explicat că deja unii primari au primit telefoane în care li se sugerează să cântărească atent acțiunile electorale în care urmează să se implice, la fel cum unii agenți economici apropiați ai partidului său ar fi fost amendați de mai multe instituții de control. Senatorul social-democrat a declarat că nu vrea să facă pu­bli­ce deocamdată aceste spețe, pentru că speră ca acestea să fi fost simple coincidențe.

La rândul său, primarul Constantin Toma a transmis un mesaj buzoienilor prin care îi îndeamnă să facă în așa fel încât să scape județul de „gașca” de la PMP. „Acest prefect a fost pus de PMP, de Adrian Mocanu, și fac un apel la buzoieni ca această gașcă să dispară din peisajul județului și municipiului Buzău, pentru că de 12 ani, această grupare care a trecut pe la mai multe partide, nu a reușit decât să murdărească și județul și orașul”, a spus Constantin To­ma.

 

3 Comentarii

  1. Ce a vrut sa spuna cu „firme apropiate PSD” ? Ce concept e asta? Sunt firme vecine cu sediile PSD sau cum??

  2. De 30 ani la Buzau guverneaza doar PSD, nu prea cred ca” altii” ar fi responsabili de saracia si cenusiul ce domneste in oras si judet.

  3. Doar manipulare. Sunt in campanie electorala si fac si ei ce pot. Inainte foloseau tigaile, pungile cu alimente , cipilici de golf american, ilustrate si felicitari in fiecare cutie postala, brichete sau pixuri. Acum nu mai este la „moda” , asa ca dau vina pe altii, parca pana acum a guvernat Papa Pius si nu ei.

Articole similare

error: Continut protejat!!