Economic

Sfaturi utile pentru o bucătărie în care să simți că faci magie, nu mâncare

Bucătăria este inima casei și ar trebui să fie un spațiu care să-ți reflecte stilul personal, fiind în același timp funcțional și confortabil. Poate că nu mereu ai dispoziția necesară să faci mâncare, însă, având la îndemână spațiul, ustensilele și aparatele potrivite, gătitul se poate transforma, fără să-ți dai seama, într-o pasiune.

Creează-ți colțul tău de rai, în propria casă

Există mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când îți planifici bucătăria de vis, totuși, cele mai importante aspecte pe care ar fi indicat să le iei în considerare, sunt:

  1. Definește-ți stilul: cauți o bucătărie modernă sau tradițională? Dorești dulapuri elegante sau lemnărie detaliată?
  2. Optimizează-ți amenajarea: ia în considerare fluxul de trafic, zonele de lucru și nevoile de depozitare atunci când îți planifici amenajarea.
  3. Este important să ai suficient spațiu pe tejghea pentru prepararea mâncării, precum și un spațiu adecvat pentru aparatele pe care le vei folosi zilnic.

Un aspect foarte important, la care mulți se gândesc, este tipul de aparate pe care le vor folosi în bucătărie. Astfel, sfaturile de mai sus îți vor fi utile atunci când vei decide dacă vei achiziționa aparate încorporabile în mobilă, sau optezi pentru cele clasice. 

Există câteva avantaje în alegerea unor astfel de aparate pentru bucătăria ta. În primul rând, acestea tind să fie de o calitate superioară față de aparatele independente. Acest lucru se datorează faptului că sunt concepute pentru a fi integrate în designul bucătăriei, deci trebuie să îndeplinească standarde mai înalte. În al doilea rând, electrocasnicele încorporate pot da bucătăriei un aspect mai luxos. Dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți face acest spațiu să iasă în evidență, încorporabilele sunt o opțiune excelentă.

Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje pe care trebuie să le cunoști. În primul rând, aceste aparate pot fi destul de scumpe. Dacă ai un buget restrâns, aparatele independente pot reprezenta o opțiune mai bună. În al doilea rând, aparatele încorporate pot necesita mai multe lucrări de instalare decât cele independente, însă designul și funcționalitățile acestora vor face ca argumentele contra, puține de altfel, să pălească în fața felului în care te vei simți folosindu-le.

Poate cel mai important aparat, pentru care este recomandat să cercetezi puțin piața ca să-ți dai seama ce model te avantajează mai mult, este un cuptor electric încorporabil pentru bucătăria ta – modelele electrice tind să fie mai eficiente din punct de vedere energetic și mai ușor de întreținut decât cele pe gaz. Unele caracteristici comune ale acestor produse includ cicluri de autocurățare, moduri de gătit prin convecție și temporizatoare de întârziere a coacerii, aspecte pe care Altex.ro ți le prezintă în detaliu pentru cele peste 200 de modele de astfel de cuptoare.

În cazul în care simți că vrei să-ți oferi un alt nivel de confort, există întotdeauna și posibilitatea de a avea o bucătărie inteligentă, care îți poate economisi timp prin automatizarea unor sarcini precum gătitul sau curățenia. De exemplu, poți programa cuptorul să înceapă să se preîncălzească cu câteva minute înainte să ajungi acasă de la serviciu; dacă uiți să închizi ușa frigiderului, acesta îți poate trimite un memento; frigiderele mai noi vin cu funcții precum dezghețarea automată și iluminarea cu LED-uri, care folosesc mai puțină energie electrică decât modelele mai vechi; în plus, multe aparate au acum setări pentru modul „sleep” care reduc și mai mult consumul de energie atunci când nu sunt folosite.

După cum vezi, opțiunile sunt multiple și sunt toate la îndemâna ta pentru a-ți crea spațiul mult visat și pentru a face din gătit, o modalitate eficientă, dar și agreabilă de a-ți hrăni atât corpul, cât și mintea.

Sursa foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare