Economic

Secretele îngrijirii frigiderului: 3 pași practici pentru a menține prospețimea și eficiența

Se spune că frigiderul este inima bucătăriei, datorită rolului său esențial în menținerea alimentelor proaspete și sigure. Cu toate acestea, pentru a se menține în cea mai bună formă și pentru a continua să funcționeze eficient, el are nevoie de atenție adecvată. Dacă te întrebi cum să abordezi curățarea frigiderului tău, încât să fie practică și de folos, atunci acest articol este pentru tine.

Iată 3 pași simpli și eficienți pe care îi poți face pentru a-ți menține frigiderul ca nou:

Curăță regulat pentru o prospețime constantă

Primul pas în îngrijirea frigiderului tău este tocmai partea în care îl menții curat și proaspăt. Cum poți face asta practic? Mai jos, vei găsi o listă cu câteva lucruri care te vor ajuta să-ți faci treaba mult mai ușor:

 1. Golește frigiderul și evaluează produsele. Începe cu un pas esențial: eliberează frigiderul. Apoi, în mod special, asigură-te că nu ai alimente care s-au învechit sau care nu mai arată atât de plăcut. Menținerea unui frigider ordonat începe cu acest pas. 
 2. Dezgheață atât congelatorul, cât și frigiderul cu grijă. Dacă observi că în interiorul frigiderului s-a acumulat suficientă gheață, atunci, cu siguranță este momentul să te ocupi de această parte.
 3. Spală cu atenție frigiderul, atât pe exterior cât și în interior. Pentru curățarea interioară, poți alege o soluție specială de curățat sau să prepari o soluție cu oțet și apă. Asigură-te că înainte de-a pune în funcțiune frigiderul, nu mai există apă în interiorul acestuia.
 4. Organizează alimentele. După, ce ai terminat de dezghețat și reîmprospătat, vine partea în care trebuie să te organizezi. Aranjează alimentele în funcție de expirare sau pe categorii. Această metodă te ajută să găsești mai repede ceea ce cauți și totodată să economisești și spațiu.
 5. Trucul cu zațul de cafea în frigider. Un sfat practic este să pui zațul de cafea într-un  recipient și să-l așezi în frigider pentru aproximativ două zile. Acest  truc va ajuta la eliminarea mirosului neplăcut. 

Menține temperatura optimă

O etapă esențială în asigurarea prospețimii și eficienței frigiderului tău este atenția acordată temperaturii. Oscilațiile de temperatură pot avea un impact negativ asupra durabilității lui, iar în cazul acesta, va fi necesar să te gândești la un achiziționarea unui alt frigider de pe altex.ro sau din orice magazin care are produse bune și de durată.  Cu toate acestea, dacă îți dorești totuși să prelungești durata de viață a frigiderului actual, iată câteva aspecte de luat în considerare:

 1. Verifică și ajustează temperatura încât să fie potrivită pentru modelul și tipul de frigider pe care îl ai.
 2. Ai grijă la deschiderea frecventă a ușii frigiderului pentru că poate provoca fluctuații ale temperaturii actuale. 
 3. Utilizează un termometru și verifică-l pentru o monitorizare mai precisă.
 4. Asigură-te că schimbi freonul la timp pentru o bună răcire. 

Evită mirosului neplăcute cu câteva tips & tricks

Da, ai înțeles corect. Poți evita mirosurile neplăcute din frigiderul tău, însă, cu toate acestea, nu uita că primul pas, prezentat anterior, rămâne esențial. Așadar, care ar putea fi câteva trucuri pe care le poți face acasă? Iată patru dintre acestea: 

 1. Folosește o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu pentru neutralizarea oricărui miros înțepător.
 2. Apelează la trucul cu lămâia tăiată în două jumătăți. 
 3. Folosește un ulei esențial de lavandă sau mentă pe o dischetă. 
 4. Utilizează scorțișoara pe un șervețel și las-o să-și facă treaba. 

În concluzie, cu acești pași simpli, frigiderul tău va rămâne în cea mai bună formă și va continua să-ți servească nevoile cu eficiență. Consultă manualul de utilizare, aplică fiecare secret în parte în mod regulat, iar la final, adaugă acea notă de prospețime cu ajutorul unuia dintre trucurile menționate. 

Sursă foto: pexels.com

 

Articole similare