Sport

Pîrvulescu, titular cu Portugalia. Sălceanu, doar pe bancă

După ce, acum câteva zile, selecționata U20 a României învingea echipa similară a Cehiei, marți, în Portugalia, tricolorii mici au pierdut cu lusitanii, după un meci în care au fost surclasați în prelungiri.

România a deschis scorul în primele secunde ale partidei, prin Duțu, după o greșeală uriașă a portarului Mouquet. Traiectoria balonului degajat din terenul propriu al „galbenilor” a fost apreciată eronat de goalkeeperul gazdelor, mingea l-a sărit și a poposit cuminte în plasă. Gazdele au întors scorul în finalul partidei, prin Herculano Nabian (min. 85) și Nuno Felix (min. 98).

Cei doi jucători convocați de la Gloria au figurat în lotul deplasat la Santarem, însă numai Pîrvulescu a evoluat în meciul de marți seară, fiind integralist. Culmea, deși este mai degrabă obișnuit să joace în banda dreaptă, tânărul a jucat fundaș stânga, exact postul lui Sălceanu. Nu este o premieră pentru Pîrvulescu, el jucând pe același post pentru România la Campionatul European de anul trecut, din Slovacia. Brașoveanul a avut o evoluție bună în defensivă, însă incursiunile din atac, cu care i-a obișnuit deja pe microbiștii buzoieni, au fost mai rare. A încasat un cartonaș galben pe final de primă repriză, atunci când i-a plătit o poliță lui Dinis Rodrigues, cel care îl faultase dur, câteva momente mai devreme.

În schimb, lui Sălceanu nu i-a fost oferit niciun minut. Este al doilea meci din mandatul lui Costin Curelea în care tânărul de la Gloria nu părăsește banca de rezerve.

  • ROMÂNIA U20: 1. Popa – 19. Strata, 4. Duțu, 15. Rimovecz, 22. Pîrvulescu – 18. Szilagyi (5. Dănuleasă 90+2′), 6. Ciuciulete (21. Boțogan 73′), 20. Mihai – 8. Musi (11. Andrei 60′), 9. Trică (25. Cojocaru 60′), 7. Bodișteanu (14. Sfaiț 60′).
  • Rezerve: 12. Lefter, 23. Dincă – 3. Pop, 10. Radaslavescu, 13. Sălceanu, 17. Șuteu, 24. Lucaci.

Pentru echipa națională a României condusă de Costin Curelea urmează meciul cu Anglia U20, programat pe 12 octombrie 2023, iar după patru zile cu Norvegia, în deplasare. În noiembrie, tricolorii mici vor avea un alt meci de gală, cu selecționata similar a Germaniei.

 

Articole similare