marți, 22 septembrie 2020

Şase profesori buzoieni cu nota 1 la Titularizare

O singură notă de 10 şi şase note de 1 la Titularizarea de la Buzău – aşa ar putea fi rezumat pe scurt examenul de anul acesta de ocupare a posturilor din învăţământul buzoian.

Singura notă de 10 a fost obţinută de un profesor de Religie. Dintre cei şase candidaţi care au fost notaţi cu nota 1, trei vin de la ­catedră unde au fost angajaţi pe perioadă determinată. Ceilalţi trei nu au mai lucrat până acum în învăţământ. Este vorba despre profesori sau candidaţi pentru un post de profesor de Chimie, Informatică, Educaţie fizică sau Educaţie muzicală. Cea mai mică notă obţinută anul acesta la titularizarea de la Buzău este 1,30, obţinută de un concurent care voia să devină profesor de Chimie.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, dintre cele 340 de lucrări evaluat, 189 au primit note peste 7 (peste 55 %).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (­ti­tu­larizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

„Avem 39 de concurenţi cu note între 9 şi 9,99”

„Dintre cele 340 de lucrări trimise una singură a primit nota 10, aceasta fiind la Religie. Am mai avut şi nouă candidaţi cu note peste 9,50. De asemenea, avem 39 de concurenţi cu note între 9 şi 9,99, 59 de concurenţi cu note între 8 şi 8,99 şi 90 de candidaţi cu note între 7 şi 7,99. Mai avem 100 de concurenţi cu note între 5 şi 7, aceştia putând ocupa ore sau posturi, dar netitularizabile. Din păcate, avem şi 51 de concurenţi cu note sub 5. Aceştia nu vor ocupa posturi în anul şcolar 2020-2021”, a declarat pentru OPINIA Daniela Palcău, inspector general adjunct al IŞJ Buzău.

Potrivit aceleiaşi surse, anul acesta la Buzău sunt 34 de posturi titularizabile şi aproximativ 760 de fracţiuni de posturi. Cele mai multe posturi titularizabile sunt la Educaţie muzicală, Fizică, Confecţii etc. Nu există însă posturi titularizabile la învăţători şi educatori.

1 COMENTARIU

  1. Acești profesori cu nota 1.00 o să aibă posturi asigurate de directori, contra cost. Se aplică principiul ,, cine este slab pregătit are postul cel mai bun”

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!