joi, 24 septembrie 2020

Interlop ,,dornic” de relaxare, găsit cu familia la o terasă, deşi se afla sub control judiciar într-un dosar de proxenetism

Un buzoian ,,dornic” de relaxare a fost găsit de poliţiştii de la investigaţii ­cri­minale distrându-se cu familia la o terasă, din municipiul Buzău deşi era sub măsură preventivă.

Este vorba despre ­Mari­an Măcelaru, zis Fane Argintaru, trimis în judecată în luna iunie împreună cu vărul său, Edison Marinescu, fiul interlopului Nixon, pentru ­pro­xenetism.

La sfarşitul săptămânii trecute, poliţiştii de investigaţii criminale, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare în zonele predispuse aglomerării, l-au depistat în zona unei terase de pe raza municipiului reşedinţă pe bărbatul de 28 de ani, din municipiul Buzău.

În urma verificărilor în bazele de date specifice, poliţiştii au constatat că buzoianul se află sub măsura preventivă a controlului judiciar, măsură prin care erau instituite anumite obligaţii şi interdicţii, printre care şi aceea de a nu se deplasa în zona cluburilor, barurilor, teraselor. Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei şi audiat. Totodată, au fost informate autorităţile competente cu privire la ­neres­pectarea măsurii preventive pentru a dispune în consecinţă.

Cei doi membri ai clanului Nixon au fost reţinuţi în data de 9 iunie într-un dosar de proxenetism, după ce poliţiştii au aflat de tânăra care le-ar fi adus câştiguri măricele de pe urma practicării celei mai vechi meserii din lume. Ei au fost trimişi în judecată la sfârşitul lunii iunie.

Dosarul  a fost înregistrat la Judecătoria Buzău pe 26 iunie şi, îi are drept protagonişti pe fiul interlopului Nixon, Edison Marinescu, implicat în 2018 în atacul în stil mafiot de la pizzeria din Dorobanţi, şi despre un văr al acestuia, Marian Măcelaru, zis Fane Argintaru. Acesta din urmă ar fi fost săltat dintr-o locaţie din Iaşi, chiar când se însura.

Edison Marinescu, ­tri­mis în judecată după atacul din Dorobanţi, se afla sub control judiciar în acest dosar. Măsura i-a fost anulată după ce a fost arestat preventiv în acest ultim dosar. Pe 24 iulie a scăpat de arest, la fel şi vărul său, Marian Măcelaru. Prin soluţia instanţei, aceştia trebuia să respecte anumite obligaţii, printre care şi păstrarea distanţei faţă de unii membrii ai familie. Cel din urmă nu ar fi res­pectat condiţiile însă.

Amintim că aceştia au fost reţinuţi pentru ­pro­xenetism, în urma unor percheziţii efectuate în data de 9 iunie de poliţiştii de investigaţii criminale. Cei doi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către o tânără din Pogoanele, iar faptele ar fi ajuns şi la urechile oamenilor legii.

„La data de 9 iunie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Inspectora­tul de Poliţie Judeţean Buzău, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Buzău, la o persoană bănuită de proxenetism.

În urma documentării activităţii infracţionale a unui tânăr, de 27 de ani, din Buzău, a reieşit că, în perioada aprilie – mai 2020, acesta ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către o tânără de 23 de ani din Pogoanele şi ar fi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei pe teritoriul României.

De asemenea, din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2018, un alt buzoian, în vârstă de 25 de ani, ar fi obţinut foloase materiale de pe urma practicării prostituţiei de către aceeaşi persoană, atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat înscrisuri şi telefoane mobile.

De asemenea, la sediul poliţiei au fost conduse mai multe persoane, pentru audieri”, precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

loading...
error: Content is protected !!