marți, 20 octombrie 2020

Cum aleg profesioniștii ponturile de tip Sub/Peste sau Under/Over? Iată pe ce se bazează!

După 1X2, cel mai popular tip de pariu este Sub/Peste, a cărui linie principală, este, de cele mai multe ori, situată la granița dintre 2 și 3 goluri, și anume pe 2.5 goluri. Unii dintre pariorii de top din lume își axează strategiile pe această opțiune de pariere, iar în spatele succesului lor se ascund câteva amănunte pe care le vom prezenta în cele ce urmează.

Analizarea mediei de goluri pe meci

Poate că la prima vedere pare a fi o banalitate, însă nu este așa. Nu este suficientă să te ghidezi după o cifră care îți indică media de goluri pe meci pe care o au formațiile într-un moment dat. Ideal este să analizezi mai multe aspecte, ca de exemplu, media de goluri înregistrată:

  • pe parcursul actualei ediții de campionat
  • pe parcursul ultimei luni
  • pe toată perioada în care actualul a fost la cârma echipei
  • câta vreme lotul a fost în mare pare acesta
  • de gazde pe teren propriu, respectiv de oaspeți, în deplasare.

În plus, ar mai fi de urmărit și alte particularități. Pe lângă procentul efectiv de meciuri încheiate cu Peste/Sub 2.5 goluri, ar trebui să vezi și dacă au fost meciuri în care s-au marcat foarte multe goluri, lucru care a dus la deformarea mediei.

Evaluarea impactului pe care îl vor avea absenții

Mulți pariori greșesc la acest capitol, tocmai pentru că supraestimează importanța anumitor jucători care sunt fie accidentați, fie suspendați. Este foarte important să se țină cont și de jucătorii de rezervă, dar și de felul în care absențele vor modifica tactica echipei. Totodată, trebuie ținut cont și de răspunsul adversarilor vizavi de aceste modificări.

Spre exemplu, dacă Ronaldo lipsește la Juventus, iar în locul său joacă Higuain sau Dybala, nu ar trebui să fie mari probleme pentru torinezi. Același lucru însă poate fi valabil și în cazul în care antrenorul lui Ajax decide să-l odihnească pe Klass-Jan Huntelaar, care poate fi înlocuit cu succes de mult mai tânărul său coleg, Lassina Traore, care are mai multă poftă de joc și dorință de afirmare, iar exemplele pot continua.

Motivația clubului, a antrenorului și a jucătorilor trimiși în teren

De ce am enumerat aceste 3 părți în subtitlu? Pentru că uneori, motivația celor 3 tabere poate să difere. Clubul poate să fie mai mult interesat ca un anumit jucător să facă o impresie bună pentru a fi văzut de scouteri și transferat cât mai rapid, de calificarea în faza următoare a unei competiții eliminatorii sau dimpotrivă, de eliminarea echipei dintr-o competiție pentru a se concentra mai bine pe o alta.

Antrenorul însă, nu este întotdeauna de acord cu conducerea și poate avea, obiective diferite cu privire la un anumit meci sau la o anumită competiție. Când ne gândim la jucători, deja acolo pot apărea numeroase motive și interese care să determine nivelul de motivație al acestora.

Dacă cel mai bun jucător al echipei este pe cale să semneze sau a semnat deja cu o altă echipă, dar mai are de desfășurat câteva meciuri până la începerea perioadei de transferuri, există posibilitatea ca acesta să facă tot posibilul să evite accidentările, așa că nu va da maximul. Într-un astfel de context, un jucător care a fost obișnuit cu statutul de rezervă va fi mult mai motivat să dea totul pe teren decât titularul postului.

Mentalitatea antrenorului și a echipei

Este important să știi cum reacționează echipa în principalele situații de joc, adică atunci când a preluat conducerea în prima repriză, când partida se îndreaptă către o remiză și mai sunt 20 de minute de joc, când este condusă în primele 45 minute etc. Vei avea mult de câștigat dacă-ți vei lua notițe în acest sens despre echipele din campionatele pe care pariezi.

Condițiile din ziua meciului

La acest capitol pot intra foarte multe elemente. Este vorba de numărul și de atmosfera creată de suporteri, de presiunea care există pe umerii jucătorilor, de brigada de arbitraj, de condițiile meteorologice și de alți factori care ar putea avea un impact major asupra meciului. De aceea, este important să monitorizezi tot ce mișcă la echipele din campionatele pe care obișnuiești să pariezi.

Chiar dacă îți place să joci la pariuri în agenția din cartier, sigur ți-a trecut prin cap măcar odată să joci și pariuri live, de tip Sub/Peste, pe internet. Poate că te-ai gândit la asta atunci când ai scos telefonul din buzunar pentru a verifica pariul Armin Bet online. Treburile nu sunt complicate. Durează mai puțin de 3 minute să-ți deschizi un cont nou la pariuri online și mai puțin de 5 minute până la plasarea primului bilet. Așa că dacă ai un smartphone sau un laptop și vrei să pariezi online, nu mai pierde timpul!

loading...
error: Content is protected !!