sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Romașcanu: „Coaliţia lui Iohannis, o ambarcaţiune ciuruită de orgolii, interese şi calcule politice meschine”

Senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romaşcanu susţine că în aceste zile se fac eforturi în încercarea de a sugera că România merge în direcţia potrivită. „Doar că nici numărul mic de teste COVID, nici coaliţiile de guvernare organizate împotriva votului popular, nu pot ascunde un adevăr care doare şi care-şi va lăsa amprenta asupra următoarei generaţii de români: ţara este în criză profundă, iar proverbialul liman încă nu poate fi întrezărit”, spune senatorul Romaşcanu, citat de „Adevărul”.

Acesta acuză guvernul interimar că refuză să aplice un număr suficient de teste zilnice pentru depistarea infecţiilor cu SARS-CoV-2, deşi tendinţa europeană este ca numărul acestora să crească: „Acest foc mocnit care arde pe sub societate va răbufni în colapsul total al secţiilor ATI. Atunci, până şi Voiculescu, fericit acum că a reuşit să sară din lacul unei PMB în derivă, în puţul unui guvern fără perspective, se va cutremura de colapsul total al sistemului medical”, arată Lucian Romaşcanu.

Senatorul social-democrat buzoian vorbeşte şi despre premierul desemnat, Florin Cîţu, şi despre criza economică cu care s-ar confrunta România: „Criza economică îşi va face liniştită de cap. Factura acesteia va fi achitată de români. Statul va da din umeri. Va spune, asemeni scenei dintr-un sitcom englezesc celebru, că-i prea târziu să se mai facă ceva”.

Nu doar criza economică macină ţara, ci şi cea politică, afirmă senatorul PSD, referindu-se la coaliţia de guvernare constituită în aceste zile: „O ambarcaţiune ciuruită de orgolii, interese şi calcule politice meschine care a fost construită, nu pentru a ţine România pe linia de plutire, ci pentru a nu permite decăderea unui PNL care a eşuat total şi a unui preşedinte care s-a dovedit a fi un jucător politic extrem de slab”.

Lucian Romaşcanu mai spune că o criză democratică produce efecte prin fenomene politice şi electorale vizibile: „Dacă România ar fi fost o democraţie funcţională, în care minorităţile şi majorităţile ar fi accesat mecanismele normale de armonizare şi promovare a intereselor lor, n-am fi avut AUR în Parlament”.

 

2 COMENTARII

 1. Dom’ senator aruncă pe piață o dudă, cum că AUR a apărut din cauză de UDMR! Nu, dom’ senator, AUR a apărut ca o alternativă la PeeeSeeeDeee care a epurat din partid toate vocile incomode ce deranjau stăpânii coloniei. Șerban Nicolae nu mai are cum să inițieze legi de repatriere a aurului de la Londra (dacă o mai fi acolo!), Liviu Pleșoianu nu mai are ocazia să aducă acuze zeiței anticorupției, adoptată și de UE pe post de păpușă Chucky!
  Este normal ca domnului senator să-i fie frică de AUR! Dacă AUR rezistă la transferuri și la amenințări cu pușcăria, peste 4 ani se vor inversa procentele de la alegerile din 6 decembrie, PeeeSeeeDeee va lua 10% iar AUR 30%.
  Inspirată formula cu 2 copreședinți. Dacă îi bagi simultan la pușcărie, bate la ochi! Cu Dragnea a fost ușor, l-au înfierat doar cu lozinci! Cu AUR este mai greu. Trebuie să le întinzi capcane, să aștepți, să-ți pui mintea la contribuție, ehe, viață grea!

 2. Domnule Romascanu

  Ați votat Guwernerul Orban și toate legile care ne-au încalcat flagrant drepturile.
  Ce credeați că o să se întample???
  Urmează rasplata pentru serviciile facute în mod special dde Dl Ciolacu.
  Aveați posibilitaea să inițiati procedura de suspenadre .
  Dl Ciolacu nu a dorit acest lucru și ați primit ceea ce merită.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!