marți, 22 septembrie 2020

Colegiul Economic a lansat broșura „Împreună în Europa” alături de colegii din Croația

Considerată școala buzoiană cu cele mai multe proiecte europene derulate, Colegiul Economic a lansat broșura „Împreună în Europa”. Este vorba despre o publicație realizată în colaborare de 30 de profesori din România și Croația, inclusiv profesori și elevi din Buzău.

„Pentru a valoriza experiența europeană și pentru a asigura o ­di­seminare cât mai bună a bunelor practici deprinse în 2018, a fost inițiat un proiect ambițios: <Împreună în Europa>. Anul acesta, a treia ediție a însemnat și o nouă provocare datorată condițiilor speciale de izolare. Cu toate condițiile vitrege, broșura a fost realizată cu succes, cu participarea unui număr de 30 de profesori din România și Croația. Broșura electronică <Împreună în Europa>, a fost lansată on line pe data de 9 mai, pentru a sărbători în acest fel Ziua Europei”, a declarat profesorul Cătălina Poșto­vei de la Colegiul Economic Buzău.

Au participat la realizarea broșurii elevi și profesori din școli buzoiene – Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Colegiul Economic, Școala Gimnazială Măgura, Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman”, Liceul Agricol „Dr. C. Angelescu” precum și din Inspectoratul Școlar. Buzoienii au colaborat cu colegi din Croația, reprezentanți ai  Ekonomska Skola Braæa Radiæ, Dakovo, Croația, Srednja Skola Donji Mihljac, Donji Miholjac, Croația, EuroCompetent – private entity offering service sin education, culture and intellectuall services.

Coordonatorii acestei ediții sunt prof. Cătălina Poștovei,  prof. Marioara Lungu,  prof. Maria Popa,  prof. Valeriu Tony Nicolae.

„Este un lucru de necontestat faptul că școala noastră, Colegiul Economic Buzău, este una dintre cele mai titrate în ceea ce privește proiectele internaționale. Încă din 1991, Colegiul Economic Buzău, Școală Europeană, derulează cu succes astfel de proiecte. Elevi și profesori au fost implicați în cei 29 ani în nenumărate proiecte internaționale cu rezultate benefice pe plan personal, instituțional, comunitar. Acest lucru a dus și la obținerea titlului de școală Europeană de șase ori, performanță cu care se pot lăuda numai zece școli din întreaga țară”, a mai declarat Cătălina Poșto­vei.

loading...
error: Content is protected !!