Economic

Reguli de etichetă într-un cazino. Ce trebuie să știe cei care pășesc pentru prima dată într-un astfel de loc

Dacă până acum ai fost fanul jocurilor de noroc online și nu ai pășit într-un cazino fizic, ar trebui să știi, pentru prima ta vizită, câteva reguli simple de etichetă. Iar dacă ești un client vechi al cazinourilor, n-ar fi rău să revezi această listă pentru a te asigura că nu ți-a scăpat nicio recomandare.

Lasă bacșis dealerului tău! La fel cum îi lași ospătarului bacșiș după ce ți-a servit cina în oraș, așa este de așteptat să procedezi și în cazul dealerului, atunci când părăsești masa de joc. Este o regulă importantă mai ales în situația în care plănuiești să te întorci în acel loc. În caz contrar, ar putea fi un dezavantaj pentru tine data viitoare. Ca să păstrezi o atmosferă plăcută este bine să fii generos.

Îmbracă-te adecvat! De altfel, în orice context ținuta insuflă forma ta de respect pentru cei din jur. În situația despre care vorbim, dress code-ul diferă de la cazino la cazino. De obicei, pe timpul zilei este acceptată o ținută casual, în timp ce seara se preferă în majoritatea cazurilor ținutele elegante, în aceeași notă cu atmosfera din sala de joc.

Înțelege regulile jocului înainte de a te așeza la masă! Chiar dacă unii dealeri pot fi suficient de răbdători încât să îți explice de mai multe ori ce ai de făcut, este datoria ta să te focusezi pentru a te lămuri cu privire la toate detaliile înainte de a te așeza la masă. Asta va face și ca experiența de joc să fie plăcută pentru toți participanții, iar în plus nu vei mai fi stresat în legătură cu următoarea mișcare pe care trebuie să o faci.

Nu folosi telefonul mobil! Este de preferat să ții cont de acest îndemn în mai multe contexte, însă de data aceasta discutăm despre o regulă valabilă în orice cazino fizic. Dacă nu poți sta departe de acest dispozitiv, nu te vei putea bucura 100% adrenalina pe care ți-o oferă jocul și  interacțiunea cu ceilalți participanți de la masă. Poți alege, în schimb, oferta unui cazino online pentru a juca și paria de acasă, chiar de pe…telefon.

Nu consuma băuturi alcoolice în exces! La fel ca în viața de zi cu zi, nici într-un cazino nu trebuie să exagerezi cu alcoolul. Acest lucru va crea neplăceri atât pentru cei din jur, cât și pentru tine. Cel mai potrivit este să păstrezi o atmoferă de joc relaxantă și un echilibru în toate deciziile pe care le iei.

Învață să iei totul ca pe un joc! Nu lăsa emoțiile sau vreun oarecare impuls să îți influențeze starea atunci când joci. Este normal să pierzi, la fel cum este normal să câștigi pentru că, până la urmă, ești la mâna norocului. Chiar și când șansele nu sunt în favoarea ta trebuie să dai dovadă de maturitate și să nu generezi discuții nici cu dealerul, nici cu ceilalți jucători de la masă. Nu îi învinui pe ei dacă lucrurile nu au mers în direcția în care tu te-ai fi așteptat.

Cu ceva mai puține reguli, dar cu principii la fel de sănătoase de joc te vei întâlni și pe platformele marilor operatori de gambling. Joci responsabil, dar acasă, acolo unde nu mai contează ținuta, bacșișul sau cât timp petreci pe telefon. Avantajul este acela că, și dacă ești începător, te familiarizezi ușor cu regulile de joc datorită opțiunilor gratuite pe care le ai. În plus, există ghiduri de cazino online care îți răspund pe rând întrebărilor astfel încât, atunci când vei începe să joci pe bani reali, lucrurile vor fi mult mai simple.

Articole similare