Economic

Raiffeisen Bank a început instalarea mașinilor Smart Dropbox în Buzău

Raiffeisen Bank anunță că a început instalarea mașinilor Smart Dropbox, pentru depunerile făcute de companiile care utilizează volume mari de numerar. Mașinile acceptă sume în lei, euro, dolari (USD), franci elvețieni și lire sterline, în limita a 20.000 de bancnote.

,,Instalarea echipamentelor înseamnă continuare proiectului nostru <Agenții fără casierii>. Reușim astfel să le oferim clienților metode rapide de depunere a sumelor mari de numerar în principale valute, iar pentru angajații noștri, mai mult timp pentru consilierea clienților și reducerea unor riscuri operaționale pe care le presupune manevrarea sume­lor mari de numerar”, a spus Bogdan Popa, vicepreședinte Operațiuni și IT la Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank a instalat până acum 20 Smart Dropbox în agențiile din Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Brașov, București, Buzău, Constanța, Craiova, Focșani, Horezu, Iași, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Roșiorii de Vede, Sibiu, Slobozia, Târgoviște, Târgu Mureș, Tecuci și Timișoara. ,,Anul viitor ne propunem să mai instalăm încă cel puțin 25 de mașini, în așa fel încât să avem Smart Dropbox în fiecare județ”, mai spune Bogdan Popa.

Clienții vor fi notificați pe bază de cod QR, iar după depunerea cashului aceștia vor primi o chitanță cu datele de identificare ale companiei, dar și suma pe care au depus-o. Creditarea conturilor este automată și se va efectua în aceeași zi.

Investițiile pe care le-a făcut Raiffeisen Bank în soluții automatizate pentru numerar, cu disponibilitate 24/7 și tendința clienților de a migra plățile curente în mediul virtual, au permis reducerea treptată a numărului unităților băncii care procesează ma­nual operațiunile cu numerar, la aproximativ 100 de agenții.

Raiffeisen Bank admi­nistrează un portofoliu de 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, în România. Banca are peste 4.800 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 720 de ATM, aproximativ 400 de MFM-uri (mașini multifuncționale)  și o rețea de peste 24.300 de POS (Point of Sale).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker