Monden

VIDEO | Cristina Stroe și Damian Drăghici au lansat piesa ,,Dorule”

,,<România de 10> este o călătorie prin muzica României, așa cum o știm: frumoasă, iubitoare, unică și aproape… foarte aproape de inimile noastre. Muzica e singura care în orice stare de alertă, cu orice măsuri impuse, va rămâne liant între noi, oamenii. Muzica e singura care va aduce bucurie, va alina doruri, va redescoperi și îi va reaminti omului valorile lui cele mai de preț”, a scris Damian Drăghici, soțul buzoiencei Cristina Stroe, pe paginile de socializare la lansarea noii piese.

În proiectul intitulat ,,Dorule” o regăsim și pe buzoianca noastră, care cânta alături de trupa lui Damian despre dragoste, dor, familie și iubire pentru autentic. Atât peisajele noului clip, cât și hainele purtate de artiști și instrumentele la care aceștia cântă demonstrează cât de frumoasă și de bogată este țara noastră și cât de mândri sunt coordonatorii acestui ­partene­riat că sunt români. Lansată pe 16 iulie, melodia are deja peste 250.000 de vizualizări.

În cadrul proiectului ,,România de 10” au fost filmate zece videoclipuri, în care maestrul Damian Drăghici și invitații săi, artiști cunoscuți din Româ­nia, reinterpretează muzica și arta tradițională româ­nească având ca fundal video peisaje pitorești din diverse regiuni ale țării. Printre invitații lui Damian Drăghici s-au numărat solista Irina Rimes și actorii Bebe Cotimanis și Gruia Sandu. La sfârșitul anului trecut, Damian Drăghici și Irina Rimes au creat o poveste pe versurile lui Vasile Alecsandri.,,Balada lui Iancu” și ,,Doina” au fost îmbrăcate în sunetele frumoase ale naiului, acordurile chitarei și în intensitatea tobelor. Varianta interpretată de artiști s-a realizat pe fundalul unor peisaje superbe din România, precum Vulcanul Racoș, satul Viscri și satul Mercheașa, la cel mai bătrân stejar din România. Videoclipul a fost filmat de Ștefan Marinescu și Dumitru Vlad.

,,România de 10” este susținut de NIRO Investment Group, companie care s-a implicat în mai multe acțiuni culturale și artistice în acest an. ,,Zitec e par­tenerul nostru tehnologic și ne sprijină în misiunea de a promova România și mu­zica autentică. Fiind o companie cu rădăcini puternice românești, la aniversarea lor de 18 ani, le-am dedicat piesa <Dorule>. Este un tribut pentru toți aceia care, în cei 18 ani, au clădit împreună cu Simona și Alexandru Lăpușan, echipa Zitec”, a declarat Damian Drăghici.

În piesa ,,Dorule”, vocea îi aparține buzoiencei Cristina Stroe, la nai – Damian Drăghici, la chitară – Cristi Comaroni, la tobe – Bubu Cernea, la bass – Paul Baciu, la pian – Mugurel Ionuț Chiper și la viori – Mugurel Borcea împreună cu Daniel Rotariu. Orchestrația poartă semnătura lui Damian Drăghici, în timp ce versurile au fost compuse de  Cristina Stroe și Malina Avasiloaie.

Articole similare