Politic

Comunicat PSD: Produse proaspete și românești în fiecare casă

Îndemnul de a consuma produse românești în mod aproape exclusiv, dar și în cantități suficiente, nu a creat încă deprinderi stabile în rândul românilor. Nici consumatorului nu îi este la îndemână să cumpere doar alimente de la fermierii români, dar nici celui din urmă să-și vândă marfa prin metodele conturate de pandemia de COVID-19.

Dacă actualul guvern nu se preocupă și nu pune la punct sistemul cel mai scurt dintre țăranul producător și consumatorul mai ales urban, social-democrații au prins în programul de guvernare măsuri clare care să ducă la creșterea consumului de produse românești.

Acesta are la bază Programul ,,Produse proaspete în fiecare casă” – unul prin care fermierii să livreze printr-o aplicație inteligentă produse susținute anual de statul român cu 15 milioane de lei, bani ce pot proveni de la Uniunea Europeană și Programul Național Strategic plus bani din bugetul de stat.

Interesanta propunere social-democrată este completată cu măsura prin care produsele românești de ca­litate să fie distribuite prin programele naționale deja consacrate în școli, spitale, unități militare, așezăminte sociale ori persoanelor vulnerabile. Desigur, programul prin care coșul țărănesc să ajungă în sistemul social ar urma să fie susținut cu 100 de milioane de lei anual din bugetul de stat.

Pentru ca aceste două măsuri să poată avea loc este nevoie de fermieri puternici și mai ales tineri. PSD va merge pe finanțarea acestei categorii profesionale, dar după ce ea se va fi instalat în mediul rural. Finanțarea tinerilor fermieri se ridică la 150 de milioane de euro în fiecare an, iar banii au filieră Uniunea Europeană și Programul Național Strategic.

Text asumat de Partidul Social Democrat – Filiala Buzău

Un comentariu

  1. Faceți bre un lanț de supermarketuri doar cu produse ale românilor! Nu cu „produse românești” gen „Covalact de țară” patronat de mamutul francez Lactalis. Și ca să nu sară de băs în sus Coana Ioropa, că sunt interzise ajutoarele de stat, supermarketurile să fie în subordinea Facultății de Comerț din cadrul ASE București, să se argumenteze că numai așa studenții pot face practică și astfel să se perfecționeze în domeniul comerțului, ca pe viitor să existe o concurență reală în domeniul retailului.

Articole similare

error: Continut protejat!!