Administrație

Ce restricții aduce pandemia de Covid locuitorilor din Nehoiu în perioada sărbătorilor de iarnă

Sub semnul restricțiilor impuse de pandemia de Covid 19 vor petrece  Sărbătorile de iarnă și sărbătoarea Crăciunului și locuitorii din Nehoiu.

Primarul Ionuț Milea a anunțat deja că, cel puțin din punctul de vedere al administrației, au fost tăiate de pe listă multe dintre activitățile care animau orașul în această perioadă încărcată de tradiții. Prin urmare, nu vor fi organizate, ca în anii trecuți, sărbătoarea bradului de Crăciun, spectacole sau colinde.

Iată ce le spune primarul Ionuț Milea: „Vă salut cu respect, dragi nehoieni, și vă rețin atenția cu o informare asupra organizării sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, la nivel comunitar. În primul rând, întreg ansamblul de activități a fost perturbat de condițiile restrictive impuse de guvern, raportate la pandemia COVID-19. Ca primar – inițiator al acestor evenimente – și susținut de majoritatea consilierilor locali, am încercat să reținem ca fiind realizabile, activitățile care se înscriu în condițiile impuse.

  • Sunt interzise, cel puțin până la expirarea stării de alertă, următoarele activități: serbarea Bradului de Crăciun, spectacolele de colinde, dansuri și tradiții, momentul festiv al aprinderii luminilor de Crăciun, spectacolul de artificii/lasere, serbarea de Crăciun din Catedrala Sf. Gheorghe și tot ceea ce presupune aglomerare de public și contact direct.
  • De asemenea, cadourile pentru toți copiii (grădinari, școlari, membri ai ansamblurilor sportive și artistice, spectatori la evenimente, pacienți internați în spital) sunt interzise. Unitățile de învățământ nu pot organiza repartizarea lor pe grupe și clase, în primul rând pentru că nu sunt prezenți la școală, dar și pentru că protocoalele impuse interzic manipularea de materiale și repartizarea lor către copii”, a scris acesta pe Facebook.

Primarul mai spune că dacă nu mai este posibil să fie întâmpinați colindătorii, măcar orașul o să strălucească de luminițe. Milea afirmă că din tradiția Crăciunului se vor păstra faptele bune pe care comunitatea este datoare să le întreprindă față de cei mai puțin norocoși ai vieții, față de cei nevoiași și singuri. „O să întrebați, pe bună dreptate: atunci, ce ne-a mai rămas din aceste sărbători? Ne-a mai rămas posibilitatea – pentru care am optat și este în curs de realizare – de a amenaja zona urbană și cele câteva puncte rurale, cu instalații electrice, ornamente luminoase, decorațiuni statice, Brazii de Crăciun – Orășelul Copiilor. Materialelor existente din anii trecuți le-am adăugat altele noi, pentru a încerca să dăm măcar lumină și culoare acestor sărbători. Nu-i vom uita nici anul acesta pe cei nevoiași și singuri. Chiar dacă vom fi închiși în case, acest orășel va arăta cochet de sărbători și va fi martor al bucuriei Nașterii Domnului, cuprinzând în luminile lui, toată bucuria cu care am fi fost și noi prezenți. Nu vom ține luminile stinse, doar pentru orgoliul absurd al celor care pretind că se pot folosi banii în alte scopuri. Le reamintesc cu această ocazie că în tot acest an, guvernul care a promis o Românie normală, educată, sănătoasă, sigură, a lăsat totul pe umerii administrației locale și ne-am descurcat cu resurse proprii. Sărbătorile nu vor veni pe întuneric în orașul Nehoiu! Vă doresc sănătate și să aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi!”, mai transmite primarul Ionuț Milea.

Articole similare

error: Continut protejat!!