luni, 28 septembrie 2020

Președintele Asociației de Părinți consideră iresponsabilă declarația Ralucăi Turcan referitoare la înghețarea anului școlar

Declarația vicepre­mierului Raluca Turcan privind varianta înghețării anului școlar este destul de iresponsabilă în condițiile în care 80% din materie a fost aproape parcursă, a declarat la Digi24 Gabriel Chicioreanu, reprezentant al Asociației de Părinți București -Ilfov.

,,Copiii au depus deja cu profesorii diligențe să recupereze materia în online. Dacă Raluca Turcan are alte informații privind amânarea anului școlar, ar trebui să ni le spună. Sunt riscuri privind unele întârzieri, dar cred că totul se poate desfășura normal. Ce vom face la anul când cei de clasa a șaptea vor fi clasa a opta și numărul copiilor se va dubla pentru evaluarea națională și bacalaureat? Pot fi făcute scenarii doar de amânare, nu de înghețare a anului școlar. În acest moment sub nicio formă nu vedem varianta înghețării anului școlar. Dacă s-ar amâna, s-ar pierde un an din viața copiilor în condițiile în care 80% din materie au parcurs-o. Ar însemna să reia totul anul viitor”, a declarat Chicioreanu.

Reamintim că vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că a cerut Ministerului Educației să analizeze trei scenarii în privința anului școlar în curs, în contextul coronavirusului: fie anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute („dar e un scenariu greu de atins”, a spus Turcan), fie decalarea evaluărilor, ori repetarea anului. Raluca Turcan a mai adăugat că ,,toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

La scurt timp, ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că „elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar”: „Vă asigur că în aceste momente Ministerul ­Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a mai spus ministrul Educației.

2 COMENTARII

  1. Sub spectrul duratei pandemiei pe care Trump o aprecia ca ajungând până în iulie-august, este clar că anul școlar se va repeta. Toarșa țătoare anisie și pantera roz, democrat-liberala cu studii la Moscova, propulsată în politica „muribundului” Stolojan, găinile zăpăcite din ograda lui Sică Mandolină, vor găsi până la urmă vreun funcționar mai experimentat, uitat ne dat afară din MEN, care să le lumineze ce e de făcut.

  2. Corect ar fi sa se reia anul scolar. Pe cei din clasa a I-a cine îi învață toate literele. Iresponsabilă este afirmația asa numitului Preşedinte, al fantomaticei Asociații a Părinților.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!