sâmbătă, 11 iulie 2020

Cu ce își ocupă timpul primarul unei comune buzoiene în plină pandemie

În plină pandemie pricinuită de răspândirea noului coronavirus, când unii primari din județul Buzău încearcă să țină sub control puzderia de repatriați din Italia, Franța Germania, Spania și Marea Britanie care pot părăsi izolarea de la domiciliu chiar sub nasul autorităților, pentru alți aleși locali este prioritară vânzarea arpagicului și nu gestionarea activității Primăriei. Spre ­exemplu, primarul comunei Colți Pavel Petrișor Rădulescu, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, și-a luat concediu de odihnă ca să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a „scăpa de arpagic”. Facebook-ul l-a dat de gol pe alesul local care, de-a lungul timpului, a mai ieșit în evidență și cu alte “nefăcute”, postate tot pe pagina de socializare.

Spre exemplu, în lipsă de dezinfectanți, primarul comunei Colți a decis să îmbace clanțele ușilor din Primărie cu lavete îmbibate în clor. Ideea este una ingenioasă, însă nu la fel de eficientă.

Anul trecut însă, Pavel Petrișor Rădulescu a devenit vedetă națională când s-a filmat și a postat pe Facebook ­ima­ginile când face “pomana ursului” după ce animalul despre care se spune că a terorizat localnicii fusese împușcat de vânători. Imaginile au făcut turul televiziunilor naționale și au fost subiect de anchetă la Prefectură.

Primarul comunei Colți, Pavel Petrișor Rădulescu, filmat în timp ce batjocorea cadavrul unui urs turnând bere pe el, a izbucnit în lacrimi în timpul conferinței de presă în care și-a explicat gestul, spunând că își asumă faptele, dar că nu el a împușcat animalul și că cei care îl acuză ar trebui să vină să discute cu bătrâna în curtea căreia a intrat.

„Îmi asum ce am făcut, am turnat bere pe urs, pentru că și eu acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici. Dacă sunt judecat îmi asum această chestie cum a spus și doamna prefect. Ieri dimineață când am fost la urs, chiar dacă era mort, eram mai transpirat decât acum mai ales că vânătorul mi-a zis că s-a ridicat în două picioare. V-aș invita la Colți să vedeți cum bătrâna care a fost la toaletă în fundul grădinii și a venit ursul și i-a furat trei oi. Acolo să veniți să filmați nu pe mine pentru că azi-noapte la ora 2 dădeam cu subsemnatul pe Facebook la toți neaveniții care mă acuzau pe mine. Nu l-am împușcat eu”, a spus cu ochii în lacrimi Pavel Petrișor Rădulescu primarul comunei Colți.

Și chiar dacă spune că își asumă fapta, Pavel Petrișor Rădulescu, primarul comunei Colți unde un alt urs a atacat joi noapte o gospodărie spune că ar proceda la fel și la următorul urs dacă va fi capturat.

 

loading...
error: Content is protected !!