sâmbătă, 24 octombrie 2020

Predoiu: „Prea mulți infractori condamnați au rămas cu banii la ei”

„Cred că statul român ar trebui să își dezvolte capacitatea de identificare și recuperare a bunurilor pro­venite din infracțiuni. Prea mulți infractori condamnați au rămas cu banii la ei. Scopul este atins când infractorul este deposedat de tot ce a produs prin infracțiuni”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Pre­­doiu.

Potrivit acestuia, Agen­­ția Națională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a semnat un contract de finanțare privind implementarea unui proiect de­numit „Dezvoltarea sis­te­mului informatic națio­­nal integrat de evidență a creanțelor provenite din infracțiuni”.

„Acest proiect va dezvolta capacitatea de lucru a ANABI și va înlesni cola­borarea cu parchetele și instanțele pentru recupe­rarea produsului și pre­ju­­diciilor provenite din in­­fracțiuni. Agenția a fun­c­țio­nat bine până în pre­zent, dar intenția mea este să îi dezvoltăm competențele legale.

Concret, să o facem și mai ope­rativă, în special în iden­tificarea conturilor offshore și proprietăților imobiliare din străinătate ale infractorilor. ANABI este în momentul de față o agenție de valorificare a bunurilor recuperate de alte instituții, cred că ar fi bine să devină și o agenție de căutare și identificare proactivă a acestor bu­nuri”, a mai spus ministrul Cătălin Predoiu.

 

 

2 COMENTARII

  1. Revin cu dosarul retrocedării ilegale de la Gura Teghii. Ceteraș a vândut unei firme germane, la un notariat din Municipiul Buzău, 5505,87 ha pădure cu 4.300 euro fără TVA per ha.
    5.505,87×4.300×1,19=28.173.536,79 Euro.
    S-ar fi înfăptuit justiție dacă păgubitul (UAT Gura Teghii) ar fi intrat în posesia pădurii retrocedate ilegal. Acest lucru nu este posibil într-o colonie. Nu te poți lua de o firmă a stăpânilor colonizatori. Ăsta este mersul în colonii, ghinion, dar măcar onorata justiție putea să recupereze suma de mai sus și să o vireze către păgubit. Evident că nu s-a întâmplat așa ceva, justiția confiscă doar niște sume ridicole în comparație cu cele 28,17 milioane de Euro, grosul rămânând în posesia condamnaților iar păgubitul a rămas tot păgubit.

  2. ANABI = Agentia Nevestelor si Amantelor Blonde Incapabile !
    A mai aparut(sau era demult) o institutie de platit obligatiile politice !

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!