luni, 30 noiembrie 2020

Buzoianca Antonia Nae, numită „revelația anului 2020” de către Alin Gălățescu

Chiar dacă anul acesta s-a desfășurat în condiții speciale, fără spectatori, din cauza pandemiei, celebrul fashion show Soirees de la Mode a reunit, luna trecută, 11 desig­neri români care au avut de rea­lizat colecții cu o anumită tematică. Mai exact, evenimentul conceput de analistul de modă Alin Gălățescu, unul dintre cele mai longevive evenimente de fashion din România, a fost dedicat marilor designeri care i-au influențat pe creatorii de modă români prezenți la Soirees de la Mode.

Printre designerii care și-au prezentat colecțiile s-a aflat și buzoianca Antonia Nae, numită de Alin Gă­lățescu „revelația” anului acesta. De altfel, buzoianca a fost răsplătită la Soirees de la Mode cu premiul Elysee.

„Cea mai apropiată de tema colecției”

„Revelația anului 2020, tânărul designer Antonia Nae, este noua câștigătoare a Premiul ELYSEE – pentru cea mai apropiată de tema colecției – din cadrul SOIREES DE LA MODE 23 – MEMORIES, cu o colecție dedicată mentorului ei, marele designer Alexander McQueen. Felicitări !”, a fost mesajul transmis de Alin Gălățescu.

Soirees de la Mode 23 a avut loc la Athenee Palace Hilton și a putut fi urmărit doar video. În cadrul acestei ediții speciale s-au implicat designerii Claudia Rawlings, Aleha Toncea, Loredana Ciangău, Iuliana Robescu, Exordia by Artur Datcu (Premiul Elysee 2019), Alexandra Cala­feteanu, Antonia Nae – câștigătoarea Premiului Elysee 2020, Natalia Vasiliev, Lia Aram by Anemona Stanchi, IE Clothing, Mitiliane Couture și Studio Cabal care au creat minicolecții îndrăznețe, elegante și feminine.

Cine au fost persoanele care au inspirat cei 11 designerii prezenți la SOIREES DE LA MODE 23? Excentricul designer britanic Alexander McQueen, Frida Kahlo, Oscar de la Renta, Zaha Hadid, Karl Lagerfeld, Victor Hugo și romanul “Mizerabilii”, bunica sau prietena cea mai bună din liceu și cei care au făcut atât de multe pentru cultura artistică.

„Oricine poate fi inspirat, poate inspira ori căuta inspirația. Într-un format inedit și complicat, SOIREES DE LA MODE 23 Memories este o ediție specială, un show exclusiv în regim video, o nouă estetică dedicată oamenilor speciali care ne-au influențat și care nu mai sunt. Această ediție eu o dedic mamei mele, cea care m-a susținut permanent. Mul­țumesc tuturor celor care s-au implicat pentru a realiza acest eveniment” a declarat Alin Gălățescu, analist de modă și creatorul conceptului SOIREES DE LA MODE.

 

Cine este Antonia Nae

La doar 27 de ani, creatoarea de modă buzoiană are în palmares un masterclass studiat cu Victoria Beckham, putându-se mândri că Ducesa de Cambridge, Oprah Winfrey și Rihanna i-au purtat ținute. Reamintim că buzoianca Antonia Nae a absolvit Facultatea de Fashion Design din Londra, Marea Britanie, s-a afirmat prin intermediul propriei colecții la „Graduate Fashion Week” (săptămâna de modă a absolvenților din UK), unde a fost nominalizată pentru câteva premii, apoi a câștigat trofeul pentru „Lipsy The Best Red Carpet Dress”, fiind desemnată mai târziu, la Palatul Westminster, unul dintre cei mai buni cinci studenți aianului 2016 la Fashion Design.

Buzoianca s-a întors în România mărturisind că vrea să creeze la ea acasă. În noiembrie 2019 și-a deschis propriul showroon în Bucuresti, la inaugurarea căruia a fost prezent și ambasadorul Marii Britanii la București.

loading...
error: Content is protected !!