luni, 30 noiembrie 2020

Marina Baboi: „Toate medaliile mele sunt la părinții mei, la Buzău! Au un adevărat altar în sufragerie!”

Cea mai rapidă româncă, atleta Marina Baboi, nu­mără zilele care o mai despart de momentul re­venirii oficiale pe pistă, Cupa României din 7-8 august fiind prima competiție în care buzoianca va alerga după aproape o jumătate de an. Între timp, atleta buzoiană, cu un număr impresionat de medalii în palmares, la doar 21 de ani – 178 (133 de aur, 36 de argint și 11 de bronz), s-a destăinuit reporterilor digisport.ro.

Marina a povestit, cu această ocazie, cine este „șeful” medaliilor pe care le păstrează acasă, la Buzău, la părinți, cum a fost ultimul an înaintea declanșării pandemiei, ce așteptări are de la prima competiție la care va lua startul după o pauză atât de mare și care a rămas, în continuare, cel mai mare vis al său.

Marina: „Tata e șeful medaliilor!”

Regină absolută a sprintului românesc, în toate probele de gen, 60, 100 și 200 de metri, Marina Baboi se poate mândri cu o adevărată colecție de medalii și trofee. O comoară care se află acasă, la Buzău, pe mâini bune, după cum spune atleta în discuția cu cei de la digisport.ro: „Acasă, la Buzău, sunt toate medaliile mele, pentru că părinții mei sunt niște colecționari înrăiți, toate sunt așezate frumos, în vitri­ne, este un adevărat altar acolo când intri în sufragerie, sunt la Buzău, eu nu am acces la ele. Tata e șeful lor, el coordonează toate lucrurile”. 

2019, cel mai bun an din carieră

Marina și-a amintit, cu această ocazie, cum a fost pentru ea 2019, an în care a participat la 45 de concursuri și a câștigat nu mai puțin de 24 de medalii de aur!

„A fost de departe cel mai bun an al meu, a fost cel mai bun an al meu și pe plan internațional, am reușit să ajung în prima mea finală europeană la 200 m, lucru pe care nu l-am mai reușit până acum și m-am bucurat extraordinar. De departe, cel mai bun lucru pe care l-am realizat eu până acum”. Cursa la care a făcut referire Marina, finala europeană, a fost la Gavle, în Suedia, ultimul act în proba de 200 de metri la Campionatele Europene U23.

Cupa României de pe 7-8 august este următoarea competiție a Marinei

Marina Baboi va reveni pe pistă în week-endul 7-8 august, când este programată Cupa României de seniori, la Stadionul „Iolanda Balas Sotter” din Capitală. Asta în condițiile în care programarea nu va fi afectată de evoluția crizei coronavirusului și de eventualele restricții care ar putea fi adoptate.

Ultima și singura, de altfel, competiție la care Marina a participat în acest an a fost la începutul lunii martie, când a și obținut o medalie de aur și una de argint în proba de sprint de 60 metri plat, devenind campioană națională de tineret U23 și vicecampioană națională de seniori. „Am emoții de acum, sunt foarte entuziasmată pentru că anul trecut în perioada aceasta sezonul se apropia de final, iar eu abia acum încep. Am foarte mari emoții și sunt extraordinar de încântată că o să înceapă”, a spus Marina.

Bucuria revenirii pe pistă este umbrită puțin de faptul că spectatorii nu vor avea acces la acest concurs și nu va putea fi urmărită din tribune, ca de obicei, și de părinții săi.

„Părinții mei sunt foarte aproape de mine, dar ei au fost tot timpul acolo, ei m-au împins și m-au susținut, am plecat de acasă la o vârstă foarte fragedă și ei au fost de acord, s-au sacrificat mult pentru mine și le mul­țumesc. Ce mă doare pe mine e faptul că părinții mei nu vor fi în tribună, nu neapărat restul spectatorilor, dar ei au fost absolut de fiecare dată în tribună, oriunde aș fi concurat și faptul că ei nu vor putea fi lângă mine e destul de dificil”, a mai spus Marina Baboi.

 

Antrenamente și în starea de urgență

Cu respectarea strictă a măsurilor impuse atât pe durata stării de urgență și, mai apoi, a stării de alertă, Marina nu a întrerupt deloc antrenamentele: „Eu nu m-am oprit nici măcar o zi pe perioada acestei carantine, noi ne-am antrenat în fiecare zi, chiar de două ori pe zi. Am reușit să mergem undeva în afara Bucureștiului, eu și antrenoarea mea, ne-am antrenat pe câmpuri, pe unde am putut. A fost foarte dificil, nu am crezut că o să mai concurăm anul acesta și mă bucur foarte tare că încep competițiile și că reușesc să iau startul”.

Visul cel mare: Jocurile Olimpice din 2024!

Multiplă campioană na­țională la juniori, tineret și seniori (57 de titluri de campioană, 11 de vicecampioană și trei medalii de bronz), finalistă europeană U23 în proba de 200 m la Gavle, în 2019, semifinalistă mondială în proba de 100 m U20 la Tampere, în 2018, de șapte ori semifinalistă europeană la U23, U 20 și U18 în probele de 100 m, 200 m, 4×100 m și 4×400 m, de 6 ori campioană internațională a României și deținătoare a recordurilor Jocurilor Balcanice U20 la 60 m și 100 m și a recordului Jocurilor Balcanice U18 la 100 m, Marina Baboi își mai dorește ceea ce își dorește fiecare sportiv mă­car o dată în carieră.

„Mi-aș dori să ajung la Jocurile Olimpice la un moment dat, este un lucru extrem de greu, dar continui să visez la lucru acesta și să muncesc pentru el”, a măr­turisit Marina.

loading...
error: Content is protected !!