Educație

Peste 500 de elevi buzoieni, în programul Digitaliada

Elevii şi profesorii Şco­lii ,,Vasile Voiculescu” Pârscov şi ai Şcolii Gimnaziale Cos­teşti din judeţul Buzău vor beneficia, şi în acest an şcolar, de laboratoarele digitale complet echipate de Fundaţia Orange cu tablete şi echipamente IT prin programul Digitaliada.

Peste 800 de şcoli (elevi, profesori şi părinţi) din întreaga ţară utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management şcolar care pune la dispoziţie în mod gratuit toate facilităţile necesare pentru învăţarea online, dar şi resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferinţe şi rapoarte de activitate.

De asemenea, elevii şi profesorii vor putea utiliza peste 3.500 de lecţii, teste şi exerciţii pentru diferite discipline, vor găsi o secţiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naţio­nale, alături de noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la Limba şi literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziţie gratuit tuturor profesorilor şi elevilor din ţară.

Aurora Mihalcea, director, Şcoala „Vasile Voiculescu” Pârscov

„Digitaliada este programul care ne-a adus într-o stare de bine în momentul în care a trebuit să tranzităm către şcoala online. Resursele disponibile în platformă au însemnat un sprijin important pentru profesorii şcolii noastre. Resurse precum Quizziz  sau Scratch şi-au găsit cea mai mare utilitate la noi în şcoală, iar elevii noştri au fost nerăbdători şi în siguranţă, pentru că pandemia nu i-a găsit total nepregătiţi pentru şcoala online”, spune Aurora Mihalcea, director, Şcoala „Vasile Voiculescu” Pârscov.

În acest an platforma vine cu mai multe noutăţi, una dintre ele fiind modul prin care toate cadrele didactice înscrise îşi pot crea şi gestiona propriul portofoliu de lecţii virtuale pentru clasele la care predau. De asemenea, profesorii se pot bucura şi de noi aplicaţii di­gitale şi un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra în echipă.

Pe platformă va fi disponibilă în curând şi o nouă secţiune dedicată pre­gătirii pentru Evaluarea Naţională cu testări la matematică şi limba română, anunţă organizatorii. „Noile teste, lecţii şi videoclipuri îi pot ajuta pe elevii ce studiază în limba română, indiferent că sunt în interiorul grani­ţelor sau în comunităţi din afara acestora, să se dezvolte şi să înveţe mai uşor, prin activităţi interactive. Mai mult, am inclus în Digitaliada şi un set nou de ghiduri pentru profesorii de limba română, create chiar la iniţiativa unora dintre profesorii de specialitate din proiect. Noul nivel la care va ajunge Digitaliada se află în concordanţă cu cele mai noi metode de predare interactivă şi creativă”, spune Dana Deac, preşedinte Fundaţia Orange.

Pe lângă platforma de învă­ţare, Digitaliada pune la dispoziţie 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC şi limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ şi 200 de teste noi şi fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaţionale pentru clasele I-VIII dispo­nibile gratuit.

Digitaliada este lider al educaţiei digitale în România şi timp de şase ani şi-a concentrat eforturile asupra implementării şi dezvoltării de soluţii digitale în procesul de predare-învăţare-evaluare în clasă. Principalul obiectiv al programului constă în găsirea celor mai practice metode, care să ajute atât profesorii, cât şi elevii în adaptarea unui mod de predare şi învăţare mai facil, cu ajutorul celor mai bune resurse digitale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker