Economic

Peste 1.000 de fermieri buzoieni vizați de controalele APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat, vinerea trecută, controalele la fața locului pentru cererile extrase în eșantionul de control aferent Campaniei 2021.

Astfel, conform unui comunicat de presă al instituției, eșantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și ecocondiționalitate din cererea unică de plată, conține un număr total de 55.844 fermieri, pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiționalitate, a condițiilor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal și în sectorul zootehnic. Prin urmare, pentru controlul pe teren prin metoda clasică vor fi vizați 13.035 fermieri, pentru controlul pe teren prin metoda teletedecție, 36.016 fermieri și pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic, 3.793 de fermieri. APIA precizează că eșantionul de control aferent Campaniei 2021 este mai mic cu un număr de 649 de fermieri față de Campania 2020.

La nivelul județului Buzău au fost eșantionați 1.433 fermieri. Astfel, 246 sunt vizați pentru controlul pe teren prin metoda clasică, iar 1.187 pentru controlul pe teren prin metoda teledetecție.

,,În conformitate cu Ordinul nr. 45/2021 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condițiilor specifice și a modului de implementare a schemelor de plăți prevăzute la art. 1 alin. (2) și (3) și art. 35 alin. (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură are obligația ca până la data de 15 octombrie 2021 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligații/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor”, se precizează în comunicatul APIA.

Articole similare