Monden

Trupa buzoianului Vlad Enescu, la ,,ARTmania Evenings”

Cum nimic nu poate concura cu apropierea și cu sentimentul de conexiune umană pe care îl construiește muzica live, în week-endul 23-25 iulie 2021, fanii muzicii rock sunt invitați să se bucure de o atmosferă de festival, de activități alternative și de energia concertelor oferite de unele dintre cele mai cunoscute trupe românești în cadrul „ARTmania Evenings” powered by ARTmania Festival.

Evenimentul va avea loc la Quantic Club, va fi adaptat condițiilor de si­guranță și de igienă impuse de contextul actual și este organizat din dorința de a oferi susținere artiștilor și de a recrea, pe cât posibil în condițiile de acum, ambianța de festival cu care ARTmania și-a obișnuit fanii în ultimii 15 ani. Abonamentele s-au pus deja în vânzare pe artmaniafestival.ro la prețul de 150 lei/ buc. pentru toate cele trei zile de eveniment, disponibile în limita a 300 de bucăți. Cei care pot participa doar la o zi de ARTmania Evenings au op­țiunea de a lua bilete pe zile la prețul de 70 de lei/ buc., disponibile tot pe artmaniafestival.ro în limita a 200 de bucăți per zi de eveniment.

De-a lungul celor trei zile de „ARTmania Evenings” fanii se vor întâlni cu nume binecunoscute ale scenei rock românești:

  • 23 iulie – ,,Implant pentru Refuz”, ,,White Walls”;
  • 24 iulie – ,,Shirt”, ,,Taine”, ,,RoadkillSoda”;
  • 25 iulie – ,,Lucifer – A Rock Opera”, ,,Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut”.

,,Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut”, o trupă de ,,rock postbelic”

Pasionat de muzică încă din perioada liceului, buzoianul Vlad Enescu, acum stabilit în București, a lansat pe piață, în anul 2016, un proiect atipic pentru cei mai mulți ascultători de rock. Este vorba despre trupa „Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut” (AFLMȘMP), un one-man band încadrat într-un stil auto-intitulat de către fondatorul proiectului, „rock postbelic“, o combinație de post-rock, jazz și rock alternativ.

„Ideea numelui trupei a pornit de la o glumă pe care, sincer să fiu, n-am gândit-o foarte mult. Ea se voia o parodie la adresa numelor și mai lungi ale unor formații de post-rock, care îmi plac de altfel, dar care, după părerea mea, se iau prea în serios”, a declarat buzoianul pentru maximumrock.ro. La înce­putul anului 2016, proiectul a lansat EP-ul său de debut, numit „Susurul râ­urilor care curg în jos, sau în sus, depinde cum te uiți“, pe bandcamp. Albumul conține șase piese. A fost înregistrat/mixat de Vlad Enescu și masterizat de Robert Cotoros (Hteththemeth).

„AFLMȘMP se separă de proiectele în care am activat până acum prin sonoritățile mult mai simple pe care încerc să le abordez în cadrul său. În plus, am făcut și un experiment social – în loc să încerc să atrag ascultători prin melodii bine gândite, îi atrag prin umor, după care cui îi place ce aude, rămâne. Având în vedere răspunsul pozitiv pe care l-am primit, eu zic că a fost un experiment reușit”, a declarat Vlad Enescu pentru maximumrock.ro.

Articole similare