Monden

Claudia Colniceanu, proaspăt absolventă de Conservator

Când talentul este du­blat de studiu și o diplo­mă, atunci te poți declara un artist complet, autentificat și parafat ! Bucuria absolvirii Facultății de Muzică a trăit-o zilele trecute și Claudia Colniceanu, buzoianca fiind de acum una dintre artistele licențiate în folclor.

Claudia și-a ales, spre finalul studiilor, specializarea de culegător de folclor, din pasiunea sa pentru muzica populară și pentru că este o activitate deosebit de importantă, atât pentru folcloriști, cât și pentru marii artiști. Aceștia au mers încă dinaintea Primului Război Mondial prin satele din țară, cu magnetofonul în spate, pentru a înregistra melodii care puteau dispărea odată cu cel ce le interpreta. Alții au descins în mediul de geneză a creațiilor populare, satele românești, participând la manifestări ale vieții țărănești: sărbători comunitare, șezători etc.

,,Pentru prima dată am fost pe teren în calitate de cercetător, iar ceea ce am cules veți putea asculta în viitorul apropiat, inclusiv în evenimentele mele”, a anunțat Claudia după terminarea cercetării pentru lucrarea de licență.

Înainte de a ,,culege” laurii, Claudia a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă și de stresantă, de aproximativ două luni, în care a trebuit să își realizeze și lucrarea de licență, să o susțină, dar să și învețe pentru examenele de la finalul anului de studiu. ,,După două luni pline de examene și emoții, am trecut cu bine și peste sus­ținerea Lucrării de Licență. Am muncit foarte mult, iar acest sentiment de îm­plinire pe care îl am acum în suflet este mi-nu-nat! A fost o lucrare specială, care m-a ajutat să mă cunosc, să mă dezvolt și să fac un pas important pe drumul ales. A meritat fiecare efort!“, a scris Claudia pe rețelele de socializare imediat după susținerea lucrării de licență.

Reamintim că artista Claudia Colniceanu s-a născut în comuna Vintilă Vodă și a urcat prima dată pe scenă la vârsta de 5 ani. Buzoianca a fost componentă a trupei etno care s-a numit mai întâi „Sân­zienele”, apoi „Mândre sân­ziene”. Este absolventă a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău și are o voce apreciată de mulți artiști consacrați; ea a câștigat numeroase premii la concursuri și festivaluri naționale și a avut ocazia să cânte în duet cu Benone Sinulescu în 2017, în emisiunea-concurs „Vedeta populară” de pe TVR.

Articole similare