miercuri, 20 ianuarie 2021

Păreri PEFOC – cum se întreține corect un coș de fum?

Tipul coșului de fum și întreținerea sa corespunzătoare sunt extrem de importante pentru funcționarea în siguranță totală a oricărui tip de încălzire, indiferent dacă vorbim despre un șemineu, o sobă sau despre un termosemineu pe peleti. În acest sens, am cerut și părerea specialiștilor sibieni de la PEFOC, echipă de meșteri autorizați, cu peste 20 de ani de experiență pozitivă în comercializarea și montajul profesional al tuturor tipurilor de soluții termice neconvenționale de pe piața de specialitate din România.

Profesioniștii cu sediul central la Sibiu și parteneri oficiali răspândiți în întreaga țară, recomandă verificarea și curățarea periodică a coșurilor de fum și îți pun la dispoziție numeroase accesorii moderne sau clasice pentru întreținerea oricărui tip de semineu pe lemne sau coș de fum. Prin urmare, dacă vrei ca șemineul tău să funcționeze fără probleme, alege modelul potrivit, dar și accesoriile de întreținere recomandate de un specialist cu experiență dovedită în universul fascinant al soluțiilor de încălzire alternativă.

Deși aceste accesorii sunt mereu pe plan secundar, specialiștii ne sfătuiesc să nu cumpărăm produse care nu prezintă încredere. De ce? Pentru că, în timp, utilizarea unor produse necorespunzătoare poate avea un impact negativ asupra coșului de fum. În schimb, atunci când investești în accesorii calitative, vei avea beneficii semnificative în ceea ce privește conservarea și întreținerea sursei de căldură.

În ce constă mai exact gama de accesorii pentru întreținerea coșurilor de fum? În funcție de necesități sau de ceea ce îți lipsește, poți achiziționa pastile inflamabile, produse de curățare pentru hornul sau pentru un burlan soba lemne, cu ajutorul cărora, vei putea elimina facil depunerile de funingine sau de gudron. În oferta pefoc.ro ai la dispoziție și diverse instrumente specializate pentru curățare și numeroase alte soluții, prafuri, spray-uri și produse pentru aprinderea focului.

Kit-urile complete de curățare conțin o serie de ustensile utile pentru procesul de curățare a coșului de evacuare, printre care, diverse tipuri de perie de coșar (din lanț, sârmă sau plastic), precum și tije special concepute pentru a facilita accesul la hornul tău. În plus, te bucuri de un preț care se va amortiza în scurt timp de la achiziționarea acestor ustensile pentru curățarea mecanică a funinginii și gudronului.

Pentru a fi sigur de alegerea ta, trebuie să știi că toate aceste accesorii sunt potrivite pentru întreținerea oricărui tip de horn racordat la șeminee, sobe, centrale sau cuptoare. În ofertă vei găsi și o gamă completă ustensile pentru manipularea, depozitarea și transportul combustibilului (lemn, peleți, cărbune, etc.). Astfel, poți comanda suporți de ustensile, aspiratoare de cenușă, mănuși de protecție împotriva temperaturilor ridicate, coșuri de lemne și multe altele.

La Pefoc.ro sunt disponibile și principalele tipuri de consumabile, care ajută sistemele de încălzire să funcționeze la parametri maximi de siguranță și confort. Din această categorie fac parte produse precum: sticla de șemineu, plăcile de vermiculită, banda termorezistentă pentru etanșarea ușii sau grătarele realizate din fontă.

Este esențial să nu uiți că un coș de fum necurățat poate provoca incendii și pagube însemnate, tragedii mai mari. Așadar, pentru a evita orice fel de pericol, alege întotdeauna produsele cele mai bune și respectă recomandările specialiștilor din domeniu. Tocmai de aceea, meșterii sibieni pun accent pe siguranța căminului și a familiei tale și îți oferă nu doar produse premium, ci și experiența unei echipe de profesioniști care au livrat mii de proiecte cu succes. În plus, toate produsele din oferta acestora, vin însoțite de garanție și îndeplinesc toate normele europene de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!