sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Romașcanu: „Suntem în măsura în care putem solicita să ni se dea nominalizarea de prim-ministru”

Primele estimări ale rezultatelor alegerilor parlamentare au fost primite cu optimism rezervat de social-democrații buzoieni, care au oferit primele declarații de presă după intervenția președintelui partidului, Marcel Ciolacu, de la sediul central PSD.

Senatorul Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD: „În seara aceasta vedem niște prime cifre care dau drept câștigător Partidul Social Democrat. Este un rezultat pe care l-am așteptat, este un rezultat pe care Partidul Social Democrat, în urma reformelor și schimbărilor pe care le-a propus, le-a meritat, iar în acest moment suntem în situația, chiar dacă vor veni și voturile din diaspora, proporțional alocate, credem că Partidul Social Democrat va rămâne în continuare pe primul loc. Suntem în măsura în care putem solicita să ni se dea nominalizarea de prim-ministru, astfel încât prima propunere și prima încercare de a construi majoritate să vină din partea Partidului Social Democrat. Alegătorii au penalizat un an de eșecuri pe toată linia, și sanitare și economice, din toate punctele de vedere: al calității vieții, al școlilor, al educației. În acest moment, cei trei ani de guvernare a Partidului Social Democrat, care au arătat capacitatea acesui partid de a duce țara înainte, vor trebui continuați cu un nou guvern, cu un nou program pentru România”.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău: „Partidul Social Democrat este singurul partid care are și experiența și profesioniștii pentru a debloca țara și a reuși să obțină reîntoarcerea pe calea cea bună. Acest guvern (liberal, n.r.) a demonstrat într-un an de zile, chiar în această situație deosebită, a pandemiei, că nu știe să facă aprope nimic, s-a împrumutat enorm, 120 miliarde de euro, iar la Buzău a blocat acest proiect minunat, Banca de Gene a României. Sper ca buzoienii să fi contribuit substanțial la acest câștig; aștept cu încredere rezultatele atât din municipiul Buzău, cât și din județul Buzău”.

Neagu: „PSD va avea la Buzău cinci deputați și doi senatori”

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean: „Vreau să mulțumesc cetățenilor care s-au prezentat la vot; lucrurile importante le-au spus colegii mei. Practic, noi avem în seara aceasta un optimism ponderat, pentru că Partidul Social Democrat cred că este singurul partid care are oameni cerebrali; într-adevăr, la exit poll suntem pe primul loc, iar dacă vorbim despre județul Buzău cu siguranță – știți că eu, de regulă, nu vreau să fac aprecieri sau să îmi dau cu presupusul – vom fi, dacă nu prima organizație județeană ca și rezultat, cel puțin pe locul doi pe țară. Eu întrevăd, și vă rog să rețineți această declarație a mea, că Partidul Social Democrat va avea cinci deputați în noua legislatură și doi senatori, iar restul se vor duce la alte partide. Sunt ferm convins că oamenii care vor reprezenta PSD Buzău în Parlamentul României sunt oamenii locului, sunt buzoieni care știu toate realitățile județului Buzău, sunt oameni cu experiență, sunt oameni care au probat în activitățile lor profesionale, deci, cu siguranță, Buzăul va avea de câștigat. Încă o dată, mulțumesc buzoienilor pentru normalitate, și nu cum spun alții, adevărata normalitate s-a produs astăzi când românii au știut ce să voteze și au votat, într-adevăr, un partid românesc care are grijă de tradițiile României, de prezentul și de viitorul României”.

Cristea: „În 11 luni, PSD și-a dublat scorul”

Andi Cristea: „Vreau să vă reamintesc faptul că, la începutul anului, Partidul Social Democrat se bucura de încrederea a doar 16-17 la sută din electorat, după pierderea alegerilor prezidențiale. Unsprezece luni mai târziu, astăzi, Partidul Social Democrat, nu doar a câștigat alegerile, dar și-a dublat scorul. Aceasta se datorează în primul rând domnului președinte Marcel Ciolacu, eforturilor sale, împreună cu echipa de conducere a Partidului Social Democrat, de a duce partidul pe calea reformei, și astăzi avem un prim semnal că lucrurile pe care le-am făcut au fost bine gândite. Și suntem încrezători că nominalizarea primului ministru va veni din tabăra noastră. De asemenea, vreau să spun că indiferent de ce se va întâmpla la nivel central, împreună cu toată echipa de aleși în Parlament, vom continua să ne batem pentru proiectele municipalității, pentru proiectele Buzăului, fie că vorbim de oraș, fie că vorbim de județ”.

1 COMENTARIU

  1. Hai să nu exagerăm! Cu cine să facă PSD-ul o majoritate? AUR a declarat că nu face nicio alianță.
    Cred că sunt singurele alegeri la care mă bucur că am participat. Mă încearcă totuși un mic regret, că n-am crezut nicio clipă că AUR poate trece pragul electoral. Mă bucur totuși că alții au riscat votând acest partid. Deocamdată nu știm câte karate are acest AUR, important în acest moment fiind doar faptul că neamțul și-a înghițit umlauturile.
    Aștept cu înfrigurare și vestea care m-ar determina să dau cep la butoiul cu țuică: PMP nu trece pragul electoral. Să închin seară de seară un păhărel în cinstea marinarului!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!