sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Ciolacu: „Românii au sancţionat batjocura la adresa lor”

Partidul Social Democrat a obţinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare 2020 de duminică, la nivel naţional, iar la Camera Deputaţilor – 30,5%. Partidul Național Liberal a obţinut, la Senat, 29,1%, iar la Camera Deputaţilor – 29%, potrivit rezultatelor exit-pollului realizat de CURS-Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19.30. Pe locul al treilea se situează Alianţa USR-PLUS, care a obţinut 16,4% la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor. Aceleași rezultate arată că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) ar intra în Parlament, iar Partidul Mișcarea Populară și PRO România ar fi la limită. Rezultatele nu conțin datele din diaspora.

Rezultatele alegerilor parlamentare 2020, exit-poll CURS-Avangarde, realizat pentru Antena 3, au fost prezentate la ora 21.00 și sunt valabile pentru ora 19.30

Senat: PSD – 30,6%; PNL – 29,1%; USR-PLUS – 16,4%; UDMR – 5,7%; AUR – 5,3%; PRO România- 5%; PMP – 5%.

Camera Deputaţilor: PSD – 30,5%; PNL – 29%; USR-PLUS – 15,9%; UDMR – 5,7%; AUR – 5,2%; PRO România – 5%; PMP – 5%.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, imediat după închiderea urnelor, că PSD are un avantaj în exit-polluri și le-a mulțumit românilor care au înțeles că guvernul Orban trebuie să plece acasă.

„Prin votul de astăzi, românii au arătat că este nevoie de o schimbare. Aş dori să le mulţumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi şi au votat PSD, aş dori să le mulţumesc românilor că au sancţionat această batjocură la adresa lor în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei, închiderea şcolilor, închiderea pieţelor, închiderea bisericilor, intrarea în faliment a mii de societăţi cu capital românesc şi a sute de mii de şomeri în ultimele şase luni. Este nevoie de un guvern capabil, care are soluţii, care ştie să rezolve adevăratele provocări ale românilor”, a spus Ciolacu după închiderea urnelor.

El a adăugat că, în acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll-uri, dar că sunt aşteptate voturile din diaspora. ”Le mulțumesc românilor care și-au învins teama și au înțeles necesitatea ca acest guvern Orban trebuie să plece acasă. PSD are un avantaj în exit polluri chiar dacă ponderăm cu voturile din diaspora”, a spus Ciolacu.

loading...
error: Content is protected !!