luni, 30 noiembrie 2020

Obsesia „Ciolacu n-a fost la Revoluție”

Lionel ZOSMER,
Vicepreședinte Club 22 Buzău

Poate acest Marcel Ciolacu are defectele lui, ca fiecare dintre noi, dar să vină un oarecare și să declare că Marcel Ciolacu nu este revoluționar, că nu a fost în Palatul Comunal din Buzău în zilele cumplite din 1989, sau e prost sau e foarte prost, din două una.

Există o singură ­pro­blemă: noi, cei care am fost acolo – a se reține, cei care am fost acolo, foarte puțini mai ales după primul cartuș tras în Piața Daciei – am fost alături unul de altul ca niște frați, „frica războiului” că așa se poate numi când mor oameni împușcați lângă tine, când se întorc subofițeri ai Armatei Române și împușcă oamenii în cap, împrăștiindu-le creierii pe pereții Palatului. Oamenii „de bine” care acuză un coleg ce a fost cu noi în acele zile și-ar putea găsi o preocupare mai bună în a-i dezvălui pe cei ce ne-au ucis.

Nu-l condamn pe Marcel pentru faptul că l-au amețit treptele politicii pe măsură ce le-a urcat. Nu-l condamn nici pentru aroganța și indiferența de care dă dovadă vis-a-vis de colegii lui, cu care a fost la Revoluție, dar îi condamn pe toți cei care afirmă faptul că acest om nu a fost acolo.

A fost cu noi în Palatul Comunal, a fost cu noi când se trăgea în Palatul Comunal, a fost cu noi când, dacă se întorcea clica lui Ceaușescu (nu ăsta care zbiară ca descreieratul, că altceva nu a învățat, în fața, oamenilor), eram arestați și culcați pe burtă într-o sală a Palatulului Comunal, sala patru sau cinci dacă nu mă înșel, când eram reținuți, păziți cu arma la cap, cu specificația că vom fi împușcați dacă ne ridicăm, toate astea la ordinul unui căpitan pe vremea aceea care acum poartă cu mândrie titlul de Re­voluționar.

Club 22 Buzău al Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989 susține cu toată tăria că Marcel Ciolacu a luptat alături de noi la Revoluția din ‘89, a fost alături de noi în ploaia de gloanțe în Revoluția din ‘89, a stat lângă noi când tancurile erau cu țevile îndreptate spre palat sau apărând palatul, în funcție de ordinele pe care le primeau de la unul sau celălalt dintre generalii ce conduceau armata a doua, la momentul respectiv.

Rog pe oricine are dubii în privința calității de luptător în Revoluția din ‘89 a lui Marcel Ciolacu să vină la Club 22 Buzău și să discute, să afle orice amănunt îi este necesar, iar dacă în a-și primi titlul de Revoluționar cu rol determinant este vreo ­pro­blemă birocratică, este un mod subtil și avocățesc de a se lega de un lucru, de un fapt și de o acțiune ce aparțin unui om și nimeni niciodată nu-l poate scoate pe Marcel Ciolacu din acțiunile și din modul în care și-a riscat viața în acele zile.

(Text publicat pe Facebook)

loading...
error: Content is protected !!