AdministrațieSoroca

Continuă reabilitarea falezei de la Soroca după modelul investiției cu bani de la Buzău

Autoritățile locale din Soroca au dat startul, la sfârșitul lunii trecute, lucrărilor de reparație a falezei Nistrului din apro­pierea vămii, pe o porțiune de 200 de metri, scrie ,,Observatorul de Nord”. Conform aceleiași surse, drumul va fi asfaltat, iar zidul de protecție va fi reconstruit, porțiunea ­res­pectivă urmând a căpăta același aspect cu cea din fața cetății, restaurată acum doi ani cu sprijinul municipalității buzoiene.

Reamintim că la finele lunii august 2018, Consiliul Local Buzău a dat undă verde parteneriatului cu Primăria Soroca pentru realizarea proiectului de reconstrucție a cheiului râului Nistru, pe segmentul din fața cetății. Municipalitatea buzoiană a ofe­rit 100.000 euro, restul sumei până la 138.500 euro (27,7%) fiind acoperit de Primăria municipiului Soroca.

„Avem un oraș frumos, cu o faleză frumoasă, și acest lucru datorită ajutorului acordat municipiului Soroca de către frații de la Buzău. După reconstrucția falezei, și Vechea Cetate a căpătat o nouă față, lucru care, cu ­si­guranță, va fi apreciat de toată lumea, și de soroceni, și de oaspeții orașului. Din partea sorocenilor, mulțumesc consilierilor de la Buzău, personal domnului primar Constantin Toma, pentru ajutorul frățesc pe care ni l-au acordat”, spunea primarul de Soroca, Victor Său, la festivitatea de recepție finală a investiției.

„Suntem mândri, ca buzoieni, că această faleză s-a realizat și că numele BUZĂU este scris pentru totdeauna acolo, la Soroca”, a declarat pentru OPINIA primarul Constantin Toma.

Un comentariu

  1. La alegerile de duminica sorocenii au votat: 43% cu Dodon si 22% Maia Sandu. Ma intreb ce rost au ajutoarele astea daca moldovenii sunt sunt surzi si orbi?

Articole similare

error: Continut protejat!!