Economic

O zi fără avocați – o zi în care Statul de drept nu există!

Consiliul Baroului Buzău

Consiliul Baroului Buzău a luat  act de Hotărârea UNBR și a Comisiei Permanente privind campania inițiată sub titlul – O zi fără avocați – o zi în care Statul de drept nu există!

Protestul va consta în întreruperea, in data de 04.10.2023, alaturi de toate barorurile din tara, a activităților avocațiale de asistenta si reprezentare în totalitatea formelor sale.

Protestul vizează provocarile si disfunctionalitatile cu care se confrunta avocatii in exercitarea misiunii de aparare a drepturilor si libertatilor cetatenilor precum si in raportul acestora cu ceilalti participanti la infaptuirea actului de justitie, semnalate în hotărârea Consiliului UNBR emisa in sedința 01-02.09.2023, pe care în parte le regăsim si în activitatea profesională derulată de avocatii din cadrul Baroului Buzău.

Totodată, Consiliul Baroului Buzău a hotărât în unanimitate ca la nivel local, în perioada 02-06.10.2023, să inițieze o formă specifică de protest, constând în purtarea de către avocații Baroului Buzău a unei banderole albe peste mâneca robei,  în scopul atragerii atenției celorlați parteneri ai justiției, asupra problemelor și dificultăților identificate în desfăsurarea activitătii noastre profesionale.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker