Educație

Expoziția itinerantă de pictură și desen „Semper Fidelis” ajunge la Buzău

Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, expun la Buzău, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”, la sala etaj, începând cu data de 7 octombrie, când va avea loc și vernisajul expoziției lor de pictură și desen sub titlul „Semper Fidelis”. Pasionații de artă care nu au ajuns în Capitală, la Galeria Romană, unde a fost găzduită această expoziție până de curând, o pot vedea astfel din acest week-end la Buzău, unde va fi curatoriată de Valeriu Șușnea, președintele filialei UAP Buzău.

Cristina expune, așa cum a declarat pentru Radio România Internațional, cu credința că poate să aducă ceva frumos oamenilor,  ceva și din misterele naturii. Cristina Georgescu şi Claudiu Victor Gheorghiu au participat de-a lungul anilor la numeroase expoziții naționale și internaționale, iar în septembrie 2019 au avut prima expoziție personală împreună, denumită „Interferențe”, la Galeriile „Sabion” din București, se arată pe curatorial.ro. Potrivit aceluiași site, cei doi artiști expozanți au participat cu lucrări selectate la SNAC – Salonul Național de Artă Contemporană, cel mai important eveniment anual organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, după cum urmează: Cristina Mariana Georgescu la SNAC 2020, 2021, 2022, la secțiunea artă religioasă,  respectiv Claudiu Victor Gheorghiu la SNAC Centenar 2018, la secțiunea arte decorative, SNAC 2020, 2021, 2022, la secțiunea artă religioasă.

Cristina Georgescu este membru titular al Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare (AFAPRR) a UAP din România, membru al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România în al doilea mandat. Este licențiată UNArte – Universitatea Națională de Artă Bucureşti în 2001, secţia Conservarea și Restaurarea Operei de Artā, la clasa prof. univ. Dan Mohanu. Cristina Georgescu lucrează ca restaurator în cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București.

Claudiu Victor Gheorghiu este membru titular AFAPRR și, din 2015, consilier media al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Este licenţiat în istorie sub îndrumarea prof. univ. Ligia Bârzu, specializarea „Istorie antică universală”, în 1998, Universitatea din Bucureşti. A fost remarcat de maestrul Paul Gherasim (1925 – 2016), cel care va deveni din 2004 mentorul şi îndrumătorul său. Din noiembrie 2022, artistul este prezent în portofoliul Galeriei Romană. În 2019, a participat la expoziții ale galeriei – în martie, în expoziția de grup „5 ani împreună” şi, în august, în expoziția de grup „Expoziție de August”. Claudiu Victor Gheorghiu este și jurnalist cultural independent.

Articole similare