miercuri, 15 iulie 2020

O mare bătaie de joc

Prezența lui Cumpănașu în comitetul consultativ pentru fonduri europene este o mare bătaie de joc. La fel și cum a reacționat Guvernul.

Dacă nu se prindeau unii oameni, dacă nu scria presa, ce se întâmpla? Nu am fi aflat despre asta, nu? Nu se sesiza nimeni din Guvern că treaba asta nu este absolut deloc în regulă, nu? Semnăm, așa, acte, după cum ne vin la mână?

Dacă eram în locul lui Orban și chiar așa să fi fost, să zicem că habar nu aveam că e Cumpănașu în comitetul ăla și că am semnat ceva ce mi s-a dat, n-am observat, în fine, atunci când aș fi realizat situația i-aș fi chemat în birou pe cei care mi-au dat să semnez hârtiile alea și îi concediam de la un capăt la altul. Adică, pe bune, să fiu premier, iar cei care îmi aduc hârtii la semnat să își permită să mă pună în pericol, să mă arunce în scandaluri pu­blice cu personaje toxice și penale cum e Cumpănașu?

Cum să ai încredere în asemenea subalterni, care ar fi trebuit să spună din prima: “Uitați, domnule premier, astea sunt hârtiile, sunt copy-paste după varianta din 2014, dar, atenție!, e Cumpănașu aici și nu e normal absolut deloc să fie. Mai bine nu semnați hârtiile astea și anunțați și public că l-am găsit pe Cumpănașu în comitetul ăsta consultativ și asigurăm oamenii că facem ceva ca să scăpăm de el”. Așa ar fi trebuit, cred, să se comporte niște angajați normali ai Guvernului.

Apoi, eu, premier, spuneam public că am des­coperit asta, dar că eu nu semnez asemenea hârtii în care apar personaje cum e Cumpănașu și o să cer o evaluare a problemei. Iar dacă totuși semnam asemenea hârțoage, ieșeam public, ceream scuze oamenilor, admiteam că am greșit, că nu trebuia să semnez, dar că nu am observat lucrurile fix atunci când am semnat. Apoi, îi dădeam afară pe toți cei care au făcut ca eu să semnez așa ceva.

Dar, în fine, eu nu cred că lucrurile au stat chiar așa, pe mine nu m-a convins nimeni până acum, din felul în care ni s-a explicat, de faza cu hârtiile, cu eroarea, cu semnatul, că nu s-au prins din prima, că acum s-a cerut o evaluare a problemei etc. Eu cred că acest individ, Cumpănașu, care prin ­ia­nuarie avea “întâlniri de lucru” la ministerul de Interne condus de Vela, e încă bine înșurubat la țeava cu bani publici și nimeni, de fapt, nu vrea să-l deranjeze. Iar când ne mai prindem noi de ceva, atunci se mai prefac unii că, vai!, da, ce chestie, cum era să ne scape asta, domnule!

loading...
error: Content is protected !!