Administrație

VIDEO | Toma: ,,Buzăul, oraș deschis educației în mijlocul naturii”

Școlarii și preșcolarii din Buzău vor avea ocazia să participe la cursuri în aer liber, organizate de instituțiile școlare la care învață, care vor avea loc în trei zone ­de­dicate exclusiv lor,  amenajate în cele trei mari parcuri din municipiu – Crâng, Tineretului și Marghiloman -, a anunțat primarul Constantin Toma într-o postare video de pe pagina sa oficială de Facebook.

,,Ne-am gândit la un proiect educațional prin care, prin rotație, toți elevii și toți preșcolarii să vină în cele trei parcuri ale Buzăului, în zone care vor fi exclusiv pentru ei, pentru a se ține cursuri în aer liber; de exemplu, o dată pe săptămână – vom vedea împreună cu Inspectoratul Școlar -, o școală să își desfășoare în întregime activitatea, inclusiv orele normale de curs, în parc”, a spus Toma.

Primarul spune că una dintre cele trei zone va fi situată pe marginea lacului din Crâng între cele două insulițe. ,,În zona de la coada lacului din Crâng dintre cele două insule vom folosi și apa și vom reface insulița mică așa cum a fost, cu un pod din lemn și un foișor sus. Vom utiliza copacii uscați care s-au tăiat din faimoasa noastră pădure, pădurea Crâng, și din parcul Crâng, de pe suprafața de 9,7 hectare cât aparține municipiului Buzău. Vom rea­liza măsuțe, băncuțe, scaune mai mici și mai mari, astfel încât să avem niște locuri minunate în aceste viitoare centre educaționale”.

O a doua zonă va fi amenjată în Parcul Tineretului, în zona amfiteatrului: ,,Vom încerca să ne mișcăm foarte repede, astfel încât în Parcul Tineretului să apară deja primele astfel de locații, în zona amfiteatrului, stânga-dreapta, unde vom avea și două căi de acces. În viziunea noastră de dezvoltare până în 2030 am trecut, pe partea de educație, înființarea unor centre de educație permaculturală și primind hrană sănătoasă. Aceasta înseamnă că pe pământul din zona respectivă, inclusiv pe movila de pământ din spatele amfiteatrului, vor fi plantate diferite plante, legume, flori, astfel încât copiii și elevii să vadă ce înseamnă să fii în mijlocul naturii. Este din ce în ce mai multă poluare, din ce în ce mai multă secetă, din ce în ce mai multe probleme de sănătate la nivel mondial, național, și iată că, din păcate, și la ni­vel local; trebuie să ne salvăm prin noi, ca și comunitate, prin ceea ce facem aici, pentru că nu ne poate ajuta nici guvernul, nici Uniunea Europeană, nici NATO sau alte forțe să trăim mai bine. Noi trebuie, în primul rând, să avem grijă de noi, și avem grijă de noi în primul rând dacă vom avea un oraș mai curat, cu cât mai multă verdeață, cu cât mai multe luciuri de apă și cu cât mai multă hrană sănătoasă. Să transformăm Buzăul într-un oraș circular, un oraș verde, un oraș care să trăiască, să fie sănătos pentru viitorul nostru, iar buzoienilor să le fie dor să vină acasă dacă sunt plecați în străinătate, sau să rămână aici, să plece doar în vacanțe în alte locuri”, a mai spus primarul Constantin Toma în postarea video de pe pagina sa oficială de Facebook.

Buzău – un oraș deschis educației în mijlocul naturii! Chiar dacă suntem obligați să trecem prin acest accident numit "Comitet" locuitor în Poștă , Primăria Municipiului Buzău are în pregătire un proiect cultural-educațional în 3 zone exclusiv dedicate pentru preșcolari și elevi, în cele 3 mari parcuri.Începând din 15 mai sper să avem funcțional deja un astfel de centru în Parcul Tineretului.Buzăul merge mai departe adaptându-se în permanență vremurilor!

Publicată de Constantin Toma pe Miercuri, 6 mai 2020

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker