duminică, 25 octombrie 2020

O capitulare comandată de la cel mai înalt nivel

În momentul de față, România se află în faza de retragere dezordonată din fața unui inamic care ar fi putut  fi învins ușor, cu condiția  ca liderii politici să vrea,  într-adevăr, acest lucru. Spun acest lucru întrucât așa-zisul grup de comunicare strategică comunică atât de „strategic” situația infectărilor cu coronavirus încât românii să fie luați prin surprindere de o eventuală înăsprire, posibil drastică, a felului în care vom trăi în perioada imediat următoare.

De exemplu, nimeni nu a spus în mod instituțional faptul că sâmbătă a fost, probabil, cea mai neagră zi din istoria pandemiei din România. Astfel, deși în luna aprilie am avut vârful de 523 de cazuri noi din data de 11, și încă unul în 16, cu 491 de cazuri noi, media la cinci zile nu a depășit niciodată 400 de cazuri pe zi, maximul fiind de 387 de cazuri noi pe zi.

Sâmbătă am avut 416 cazuri noi și o medie de 400 de cazuri noi în intervalul marți-sâmbătă, 30 iunie – 4 iulie. Astfel, s-a depășit plafonul ma­xim care a fost atins în aprilie și ne aflăm oficial peste nivelul mediu maxim de cazuri noi pe zi al vârfului epidemic din respectiva lună. Nu ar fi exclus, spun specialiștii în statistică, să avem și vârfuri de peste 500 de cazuri noi pe zi, în funcție de cât de „strategic” se vor împrăștia raportările peste săptămână.

De această dată însă, spre deosebire de luna aprilie, prăbușirea „frontului anti-COVID” nu este uniformă pe județe. Distribuția la zi a cazurilor de coronavirus poate constitui un certificat de bună purtare a cetățenilor din județele țării. În frunte stau județele din vestul țării, cu Aradul lider, iar la capătul opus sunt județe ca Brăila, cu o creștere de 11 ori față de 15 mai, Buzău (549%), Prahova (592%) sau Argeș (390%).

Practic, România nu mai are capacitate de luptă împotriva epidemiei. Pentru că, să ne înțelegem bine, medicii se luptă doar cu boala, cu epidemia ar trebui să ne luptăm noi toți, în frunte cu politicienii și cu organele de ordine publică, comandate tot de politicieni.

În schimb, ce vedem? O capitulare comandată de la cel mai înalt nivel. Adică mai nimeni nu mai respectă vreo regulă. Duminică la prânz, de exemplu, m-am trezit că sunt singurul client al unui market, de la țară, ce-i drept, care purta mască. Purtau, în schimb, toate vânzătoarele, dar… cu nasul afară! Se vede că niciun lucrător comercial nu mai riscă să supere vreun client pretinzându-i portul măștii, ca nu cumva acesta să ducă la magazinul de vizavi, unde nu îi cere nimeni nimic. Ce este mai trist este faptul că totul se face sub nasul forțelor de ordine, care nu mișcă niciun deget pentru a remedia situația; toți sunt timizi mai ceva precum miliția de după decembrie ’89.

Personal, nu cred că toți oamenii aflați la comanda Poliției sau a Jandarmeriei și-au pierdut mințile într-atât încât să ordone o asemenea atitudine pasivă. Mai degrabă înclin să cred că mințile rătăcite trebuie căutate pe la Palatul Victoria, unde – deși m-am ferit întotdeuna de teorii ale conspirației – pare chiar că există interesul ca numărul infecțiilor cu coro­na­virus să fie mare. Este singura modalitate de a mai prelungi perioada de restricții (adică de așa-zise restricții) care permite încă un interval de timp cu achiziții directe.

1 COMENTARIU

  1. Dac-aș fi melițian n-aș mai da nicio amendă evăr. Mă pun în pielea celor care au consumat snopuri de pixuri în perioada stării de urgență și au constatat că au muncit degeaba. Și-au luat tone de înjurături bașca s-au și expus aiurea la coviduț. Unul prin Bucale chiar a fost zgârâiat de un infectat de HIV. Nici nu pot să mă gândesc prin ce stări a trecut până la aflarea rezultatului testului HIV!
    Concluzia articolului este cât se poate de logică. Ar mai fi de remarcat și faptul că suntem singura țară de pe glob care internăm asimptomaticii, fapt ce mă duce cu gândul la un experiment sociologic unic care urmărește gradul de suportabilitate la lipsirea de libertate. Posibil să nu fie singurul experiment la care participăm pe post de cobai.
    Coviduțul este cât se poate de real, nu se pune în discuție un vaccin care să prevină infecția deoarece organismul uman nu produce anticorpi la infecția cu COVID-19 iar cel mai eficace tratament constatat până în prezent este niciun medicament. S-a observat că ventilatoarele de la terapie intensivă fac mai mult rău decât bine. Singurele medicamente ce ar putea avea efect benefic și ar ajuta la grăbirea vindecării ar fi anticoagulantele care să prevină apariția micro și macro trombozelor apărute frecvent la infecția cu acest coviduț.
    Spun infecționiștii de renume, inclusiv specialiștii britanici, sâc, că în 2 ani de zile infectarea se va dilua, natura reglând acolo unde omul a intervenit la nivelul genomului, asta fiind una dintre teoriile posibile că, virușelul a fost scăpat accidental din laborator, asupra lui intervenindu-se artificial la nivel de genom, inserândui-se o secvență de la HIV. S-a plecat de la ideea creării unui vaccin pentru HIV pe bază de coronaviruși. În acești 2 ani probabil o mare majoritate a populației globului se va infecta și se va vindeca. Deocamdată nu se știe și ce posibile complicații vor avea cei care se vor vindeca. Foarte posibil ca o nouă infectare să fie fatală. Vom vedea. Cert este că nu trebuie bagatelizată infecția. Dacă se poate preveni este bine să o facem. Sunt pentru măscuțe 100%. Toți asiaticii ăia n-or fi tâmpiți. Ba au dovedit contrariul.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!