duminică, 25 octombrie 2020

Bacalaureat la Buzău / Peste 95% dintre lucrările reevaluate la Română au fost inițial corectate greșit

Anul acesta, la nivel național, s-au depus 62.790 de contestații la Bacalaureat, cele mai multe din ultimii șase ani. Nici Buzăul nu a făcut excepție. Potrivit datelor Ministerului Educației, după afișarea rezultatelor 1.104 buzoieni au fost nemulțumiți de notele obți­nute și le-au contestat.

Cele mai multe contestații s-au înregistrat, la Buzău, la proba scrisă de Limba și literatura română, 486 la număr, în timp ce la proba obligatorie a profilului s-au înregistrat 313 contestații, iar la proba la alegere a profilului și a specializării au fost depuse 305.

Dintre cele 486 de contestații depuse la Limba română, în cazul a 464, adică 95,5%, s-a modificat nota inițială. Peste 82% dintre lucrările contestate de buzoieni la Română au obținut note mai mari după reeva­luare.

Cei mai mulți dintre concurenții buzoieni care au depus contestație la Română, respectiv 240, au obținut modificări mai mici de 0,5 puncte, în timp ce pentru 173 de buzoieni nota la Limba română s-a modificat între 0,5 și 1 punct.

De asemenea, după recorectare, 49 de buzoieni au obținut note modificate cu 1 punct sau 1,5 puncte și doi buzoieni au primit la Română după contestații mai mult cu peste 1,5 puncte.

Inclusiv toate cele trei absolvente care au obținut media 10 după recorectarea lucrărilor au contestat nota la Limba română. Este vorba despre Andreea Zotescu (de la 9,35 la nota 10), Alexandra Josim (de la 9,05 la 10) și Georgiana Stângă (de la 9,7 la 10).

Modificarea notei inițiale nu s-a soldat în cazul tutu­ror buzoienilor care au contestat una din probe și cu schimbarea statutului, din „respins” în „admis”.

 

1 COMENTARIU

  1. Ce să facem dacă ordinul de la Minister a fost să mărim notele la Contestații cu orice preț, ca să iasă PNL bine în sondaje. personal, la română au dat nota 5,00 la Contestații la zeci de lucrări, deși la prima mînă au fost corectate și evaluate corect cu note sub 5,00! Trăiască noul Guvern!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!