Sport

Nici n-au timp să-și lingă rănile. Fetele de la handbal joacă mâine la Vâlcea

Start greoi pentru Gloria în Liga Florilor. După două partide pierdute, cu Brăila și Bistrița, urmează încă un meci extrem de dificil, la Râmnicu Vâlcea, echipă din al cărei fief se pleacă extrem de greu cu puncte.

Staff-ul buzoian este și într-o oarecare criză de timp, întrucât de duminică seară și până mâine după-amiază, atunci când este programat meciul, se pot repara extrem de puține lucruri. Fetele au avut luni liber, iar apoi au urmat două zile cu câte două ședințe de antrenament. Azi, după ședința tehnică de dimineață, se pleacă la Râmnicu Vâlcea. Daniel Anca are, de asemenea, sarcina de a umbla la moralul elevelor sale, serios zdruncinat după două înfrângeri, dar mai ales după ce unele fete au fost înjurate de spectatori, la finele partidei cu Bistrița.

Referitor la jocul modest al Gloriei din primele două etape, președintele clubului, Cristian Ceaușel, a declarat la Campus TV că se observă încă o lipsă de omogenitate, dar că valoarea componentelor lotului este certă. De altfel, transferurile s-au făcut încă din iarnă, atunci când nu se știa că Buzăul nu va participa în Europa. Plecând de la această premisă, putem deduce că strategia de mercato a fost orientată către sportive care să joace și în Cupa EHF. Până acum, însă, prestația echipei nu a dat satisfacție. Nici conducerii, nici suporterilor.

Cea mai recentă întâlnire dintre Râmnicu-Vâlcea și Gloria s-a consemnat în martie, meci câștigat de buzoience, 28-27, dar plătit scump, cu accidentarea gravă a Biancăi Harabagiu, una dintre cele mai bune jucătoare din sezonul trecut. Între timp, interul stânga a reziliat contractul cu Gloria.

Adversarele de mâine sunt în mare formă, reușind în primele două etape nu mai puțin de 65 de goluri. Vâlcencele nu se bazează pe aportul Irynei Glibko și a Asmei Elghaoui, ambele accidentate. În schimb Hagman, Zschocke, Maidhof, Wollik, de Jong și Ljepoja s-au dovedit a fi printre cele mai bune handbaliste din campionat în acest start de sezon, iar Ben Dahl se pare că a găsit formula magică, aceea de le integra foarte rapid pe noile venite.

Meciul dintre Râmnicu Vâlcea și Gloria este programat mâine, de la 17.30.

Un comentariu

  1. Nu au fost înjurate unele jucătoare așa cum se scrie în articol ci s-a cerut insistent demisia antrenorului. Mai bine de o repriză am jucat fără extreme pentru că nu ai primit pase iar pivotul a fost angajat foarte rar și mai deloc în prima repriză. Oare dl.Anca a gândit o strategie sau niște scheme pentru acest meci ? Impresia lăsată a fost că echipa joacă la întâmplare cu improvizații fără nicio viziune tactică.
    Păcat de valoarea incontestabilă a lotului de jucătoare.

Articole similare