marți, 02 iunie 2020

Neagu: „Pe alte trei drumuri judeţene se va circula ca în secolul XXI”

Trei drumuri judeţene importante vor intra în reabilitare în acest an, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, pre­şedinte executiv al organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, la conferinţa de presă săptă­mânală a acestei formaţiuni politice.

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pe Drumul Judeţean 203 K, tronsonul Vadu Paşii-Robeasca, până la graniţa cu judeţul Brăila; este un proiect pe fonduri europene, este completarea celuilalt tronson, Mărăcineni-Podul Muncii. Deci, la anul se va circula pe aproximtiv o sută de kilometri pe acest drum ju­deţean, un drum care va fi, practic, aşa cum trebuie să fie un drum în secolul XXI. O veste care mă bucură şi pe mine este aceea că s-a terminat proiectarea pentru un alt tronson de drum important, Vintilă Vodă-Bisoca, cei care au câştigat licitaţia au depus la Consiliul Judeţean proiectul, noi trebuie să facem şi celelalte lucruri care ţin de legislaţie, vom da o hotărâre în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean şi în maxim 30 de zile vor începe lucrările şi la acest drum. Dacă vorbim tot despre infrastructura rutieră, acelaşi lucru se va face şi pe Drumul Judeţean care leagă Drumul Naţio­nal 10, din comuna Măgura până în comuna Brăeşti; ştiţi că este reabilitat până la Cozieni, iar în 20-30 de zile, deci cu siguranţă în acest an, vor începe lucările de la Cozieni până la Brăeşti. De la Bozioru la Brăeşti nu a fost niciodată asfalt, deci şi aceşti cetăţeni vor putea să circule pe drumuri absolut normale, care să asigure şi siguranţa maşinilor. Odată cu dezvoltarea infrastructurii rutiere, se va dezvolta şi zona din punct de vedere turistic, economic şi aşa mai departe”, a spus Neagu.

Acesta a mai anunţat că instituţia pe care o conduce continua programul de asfaltare din resurse proprii: “Continuăm şi noi programul de asfaltare; eu mă bucur foarte mult că Blăjaniul, o comună aflată la câţiva kilometri de Buzău, cu sprijinul Partidului Social Democrat are drum de condiţie europeană, iar apă curentă 24 de ore din 24. Noi continuăm asfaltările din fonduri proprii, săptămâna viitoare (în această săp­tămână, n.r.) ne mutăm la Berca, vom ajunge şi la Nehoiu”, a mai precizat preşe­din­tele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

“Noi, reprezentanţii Partidului Social Democrat, nu facem decât că în fiecare zi, după puterea şi cunoştinţele noastre,  viaţa cetăţenilor din judeţul Buzău să fie un pic mai bună; restul este doar poezie. Ce este şocant pentru mine, dacă vreţi, este că prea uşor se uită; uitarea este lăsată de la Dumnezeu, dar ar fi mult mai bine ca toate forţele politice din România să lase puţin interesele proprii şi să se gândească mai mult la ţara aceasta şi la oameni”, a declarat preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat la conferinţa de presă a PSD Buzău.

2 COMENTARII

  1. Mai este un tronson de drum judetean,Podul Muncii-Lopatari unde carosabilul este ”plombă-n plombă”.Ăsta-i drum de secolul XIX.Dacă un amărît de politician ”sărac”își constuia o ”cocioabă” de vilă sigur aveam și noi pe aici un drum de secol XXI…dar ”cîinii latră,caravana trece”.

  2. Domnule Presedinte al CJ Buzau,
    Cand se va moderniza si portiunea de drum judetean de aproximativ 1km dintre Breaza si Naeni?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!