Administrație

Neagu: ,,În patru ani am reuşit să reabilităm 70% din cei 1.000 de Km de drumuri judeţene”

În ultimii patru ani, aproximativ 700 de kilometri de drumuri judeţene au fost reabilitate sau se află în curs de reabilitare, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, un bilanţ al mandatului obţinut în 2016. Multe lucrări s-au desfăşurat chiar în ultimele luni deşi, din cauza pandemiei, s-a redus activitatea în multe domenii de activitate.

„Judeţul Buzău are aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri judeţene, suntem în primele cinci judeţe din ţară ca lungime a reţelei de drumuri şi avem drumuri în toate zonele judeţului pe toate formele de relief, fie că e munte, câmpie, deal etc. Din 1.000 de km de drum judeţean, în ultimii patru ani am reuşit să reabilităm aproximativ 70%. Eu înţeleg multă lume, pentru că vine campania electorală, dar noi am avut un singur target în ultima perioadă, salvarea vieţilor cetăţenilor şi să ne continuăm în condiţii bune proiectele pe care le aveam. Ceea ce este important, anul ăsta, de când s-a declanşat acest virus nenorocit, aproape că s-a oprit lumea în loc şi am simţi­t-o pe pielea noastră că într-o clipă totul s-a schimbat. Cu toate acestea noi am reuşit să continuăm lucrările începute şi vreau să mulţumesc tuturor celor din Consiliul Judeţean pentru că activitatea curentă s-a desfăşurat aproape în normalitate şi din martie până acum am reuşit să reabilităm kilometri întregi din fonduri proprii ale CJ. Calvini- Chiojdu- Zeletin, pe Valea Nehoiului se poate circula ca în oraş, în zona Balta Albă, la Stăvărăşti, unde se face legătura cu Brăila, am reuşit să reabilităm şi săptămâna viitoare se va finaliza. La Murgeşti-Mărgăriteşti-Livada-Grebănu se circulă acum pe un drum impecabil, dar cea mai mare realizare este că va începe reabilitarea drumului Vintilă Vodă-Săruleşti-Bisoca şi vreau să mulţumesc locuitorilor de acolo că au avut răbdare 30 de ani să se înceapă această lucrare. Vreau să spun tuturor că există finanţare pentru acest drum prin PNDL şi, desigur, cu partea de cofinanţare din partea Consiliului Judeţean”, a declarat preşedintele CJ Buzău.

Lucrările de infrastructură vor continua şi vor fi finalizate conform programului stabilit, a anunţat Neagu, unele drumuri urmând să fie modernizate cu fonduri europene.

Documentaţia e gata pentru Vulcanii Noroioşi şi Lopătari

„Infrastructura rutieră a judeţului a început să arate cu adevărat a infrastructură rutieră. Am mai avut o ambiţie, să reabilităm şi clădirile de patrimoniu şi se lucrează la fosta clădire a Spitalui Brătianu, podul de la Vadu Paşii este aproape finalizat şi în septembrie va fi dat în folosinţă. DJ203K se reabilitează cu fonduri europene, ca şi alte drumuri. Săptămâna viitoare vom da ordinul de începere a lucrărilor de la DN10-Buda Crăciuneşti din fonduri proprii. Prin PNDL am reuşit să reabilităm drumul foarte important de la DN10-Măgura-Cozieni, iar în câteva zile constructorul va începe reabilitarea de la Cozieni până la Brăeşti. Eu, acum orice s-ar  întâmpla, şi dacă voi mai fi preşedinte şi dacă nu, mă voi lupta de pe poziţia pe care mă voi afla să putem introduce alte două drumuri la reabilitare fie pe fonduri europene fie prin PNDL sau ce programe se vor stabili. Avem două drumuri de importanţă vitală Berca-Vulcanii Noroioşi apoi în stânga până la Chilii şi drumul de la Podul Muncii-Lopătari-Plaiul Nucului. Eu am rugat pe cei din direcţia tehnică să facem studiile de fezabilitate şi sunt gata, o să scoatem la licitaţie proiectarea pentru că s-a schimbat legislaţia. Mă grăbesc pentru că la fonduri europene este cam primul venit-primul servit şi trebuie să ai documentaţia gata făcută ca să obţii finanţarea. Am făcut documentaţia şi cred eu că 99,99% vom obţine finanţare din fonduri europene. Ideea este că dacă nu reuşim acum să facem acest lucru, robinetul fondurilor europene pe infrastructura locală de drumuri s-a închis. În exerciţiul financiar următor nu se vor mai aloca bani pentru drumuri judeţene. Din fericire, ne încadrăm la rezerva de bani rămasă pe acest exerciţiu bugetar şi sper să obţinem cât mai repede această finanţare”, a precizat preşedintele Consiliului Jude­ţean, Petre Emanoil Neagu.

În toamnă, noul pod rutier de la Vadu Paşii va fi dat şi el în folosinţă, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, termenul avansat pentru finalizarea lucrărilor fiind luna septembrie.

Un comentariu

  1. Toate bune și frumoase.
    Dar drumul spre Câmpulungeanca se astfaltează ????

Articole similare

error: Continut protejat!!