Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a anunţat că instituţia pe care o conduce a pus la dispoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă un spaţiu pentru carantinarea persoanelor asimptomatice, care va fi amenajat în incinta secţiei Infecţioase a Spitalului Judeţean. Decizia a fost luată marţi dimineaţă în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, prin adoptarea unei hotărâri care priveşte folosirea unui spaţiu suplimentar pentru asigurarea la nevoie a carantinării persoanelor cu risc înalt pentru transmiterea infecţiei cu noul Coronavirus, persoane asimptomatice. Este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secţiei exterioare de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Spaţiul ­res­pectiv, care va fi amenajat şi dotat corespunzător de către Consi­liul Judeţean Buzău, în regim de urgenţă, se adaugă, astfel, la centrul de carantină amenajat deja la Tabăra de la Arbănaşi. Acesteia i se va adăuga o construcţie modulară care va fi amplasată în incinta Spitalului Gârlaşi, a mai anunţat Neagu, care face apel la buzoienii care sosesc în judeţ dintr-o zonă aflată în carantină să nu se mai prezinte la Unitatea de Primire Urgenţe, ci să apeleze numărul de urgenţă 112.

,,În vederea asigurării carantinării persoanelor cu risc pentru transmiterea infecţiei cu noul ­coro­navirus, un nou spaţiu va fi amenajat şi dotat corespunzător de către Consi­liul Judeţean Buzău, în regim de urgenţă, în incinta Secţiei exterioare de boli infecţioase Gârlaşi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. De asemenea, împreună cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, am comandat o construcţie modulară, echipată cu toate dotările necesare, ce urmează a fi amplasată tot în incinta Secţiei exterioare de boli infecţioase Gârlaşi.

O altă construcţie ­mo­dulară, aflată în proprietatea Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău, a fost amplasată la intrarea în UPU şi va fi igienizată şi amenajată de către Consiliul Judeţean Buzău pentru a fi folosită în caz de necesitate.Vom continua luarea tuturor măsurilor de prevenire şi limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus!

Recomandăm celor care au sosit dintr-o zonă carantinată, pentru a evita intrarea în contact cu alte persoane, să apeleze numărul de urgenţă 112 şi NU să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgenţe”, a scris pe Facebook Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Domnule Neagu, stiti in ce conditii sta persoana izolata la Arbanasi? Fara apa calda, fara sursa de apa potabila verificata, caldura de la un radiator care merge din cand in cand, fara o sursa de informare, izolata ca un puscarias ! O armata de oameni din sanatate dislocata zi si noapte sta in aceleasi conditii sa o pazeasca! Nu se gasea o rezerva in spitalul de contagioase in care sa fie pusa in carantina??? Alooo!!!! Presa doarmeee!

Comments are closed.