vineri, 03 iulie 2020

Mocanu se jură că nu-l trădează pe Tăriceanu. Cel puțin până își găsește alt partid

Deputatul ALDE de Buzău Adrian Mocanu, președinte al organizației județene a Alianței Libe­ralilor și Democraților, susține că nu există nicio criză în interiorul formațiunii și că nu era altă soluție decât ieșirea de guvernare după ce președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut în cadrul coaliției lucruri concrete, care nu s-au realizat. Mocanu a declarat vineri, pentru News.ro, că ieșirea de la guvernare a partidului s-a impus după ce liderul Călin Popescu Tăriceanu a cerut în interiorul alianței de guvernare ,,lucruri concrete, care nu s-au vrut sau nu s-a putut a fi rezolvate”. În consecință, a mai spus Mocanu pentru sursa citată, ieșirea de la guvernare a fost un lucru care se impunea.

,,Am votat pentru ieșirea de la guvernare și nu e nicio criză în partid. Sunt doar câțiva colegi care, pe persoană fizică, vor să facă altceva decât ce s-a votat în sedințe. Nu era altă soluție, ieșirea de la guvernare a ve­nit după ce domnul Tăriceanu a cerut lucruri concrete și foarte bune, lucruri care nu s-au făcut și atunci nu era altă soluție decât ieșirea de la guvernare”, a spus Adrian Mocanu. Referindu-se la situația existentă la Buzău, parlamentarul a declarat că în acest județ între PSD și ALDE ,,nu a fost nicio relație”.

,,În interiorul ALDE e exclus să fie oameni care sa fie împotriva domnului Tări­ceanu. Ce vedeți de la TV, că se cere demisia, sunt fake-newsuri. Nimeni n-a cerut niciodată așa ceva”, a mai spus parlamentarul liberal-democrat buzoian.

Așa cum își poate da seama orice cunoscător al politicii buzoiene, poziția aparent fermă a deputatului Adrian Mocanu se datorează faptului că acesta și gruparea din jurul său nu și-au găsit încă un nou partid la care să migreze, acțiune decisă imediat după europarlamentare, când ALDE și-a demonstrat adevărata forță: 4 la sută, scor care nu i-ar asigura intrarea în Parlament. Adrian Mocanu este campionul absolut al politicii buzoiene în ceea ce privește traseismul politic: PSD-UNPR-PSD-PSRo-PMP-ALDE, la care se adaugă și o tentativă eșuată de a prelua președinția PNL Buzău, totul în nici 11 ani. În ceea ce îl privește pe senatorul Dorin Bădulescu – și el aflat la al treilea partid în ultimii trei ani (PNL-PMP-ALDE) – gurile rele spun că acesta ar avea asigurată calea către PNL.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!