joi, 02 iulie 2020

Elevii școlilor din Pârscov și Costești învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Tablete echipate cu aplicații adaptate programei școlare pentru elevi și laptopuri pentru profesori. Școlile Gimnaziale Pârscov și Costești, din județul Buzău, continuă programul Digitaliada și des­fășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au parti­cipat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

„Felicităm școlile din Pârscov și Costești pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte școli din județul lor și ne bucurăm că profesorii din program îm­părtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al  Fundației ­Oran­ge, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale”, a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Directorul Mihaela Sava: „Eficientizează procesul educațional”   

„Digitaliada reprezintă oportunitatea de a contribui la eficientizarea procesului educațional prin posibilitățile de pregătire și perfecționare pe care le oferă cadrelor didactice și la îmbunătățirea competențelor digitale necesare pe tot parcursul vieții”, declară directorul școlii din Costești, Mihaela Sava. „Orice activitate legată de tablete devine automat mai interesantă deoa­rece dă culoare”, spune Alexandra, elevă la școala din Costești.

„Digitaliada reprezintă modalitatea prin care putem atinge următoarele obiective: îmbunătățirea calității educației, egalitatea de șanse pentru copii și valorizarea experienței cadrelor didactice”, declară directorul școlii din Pârscov, Aurora Mihalcea.

Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă zece școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 August (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației ­Oran­ge se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbună­tățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Fundația Orange susține educația digitală la ni­vel național. Oricine este interesat de predarea și învă­țarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale âDigitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

loading...
error: Content is protected !!